lauantai 2. heinäkuuta 2011

Pojalle - For a boy


Meidän pojalla on tällä hetkellä menossa niin kova kasvuvauhti, että monta yöpukua on jäänyt kerralla pieneksi. Edellisestä yöpuvusta jäin jälkikäteen pohtimaan miten kivalle se olisikaan näyttänyt tummansinisin resorein. Niinpä kokeilin yhdistelmää tällä kertaa ja omasta mielestäni tuo sininen resori oli itse asiassa parempi yhdistelmä kuin valkoinen. Vai mitäs mieltä muut olette? Tällä kertaa muistin myös tehdä hihoihin ja lahkeisiin reippaasti kasvuvaraa.

Onnekseni huomasin myös laatikkoon unohtuneen työkone-kankaan. Olin ostanut sitä sen verran pienen palasen että se oli turvallisinta ommella saman tien paidaksi niin kauan kun siitä vielä sai pojalle hyvän pituisen paidan.

[Kaavat: omia. Kankaat: Norsut ZnokDesign/ Johanna Ahlard, Työkoneet JNY Design]

***

My son has such a fast growth rate at the moment that he has grown out of most of his pyjamas. The previous pyjama I made for him got me thinking what the elephants would look like combined with dark navy blue. So I had to try that combination and I think it actually worked out very nicely! This time I also remembered to add enough room for growth to the sleeves and legs.

I also noticed I had totally forgotten this one fabric with vehicles into my drawer. I had only bought a very small piece so I decided to make a shirt of it as long as my little guy could fit into that small piece.

[Patterns: My own. Fabrics: Elephants by ZnokDesign/ Johanna Ahlard, Vehicles by JNY Design]

7 kommenttia:

 1. Tosi hyvältä näyttää noilla tummemmilla resoreilla!

  VastaaPoista
 2. Ihana yöpuku! Näytti resorit ensin mustilta, olisi sekin väri ehkä sopinut =) Ja toi ruskea työkone-kangas on niiiin ihanaa. Itse pitäisi myös raaskia siitä pikkuhiljaa jotain leikata =)

  VastaaPoista
 3. Kiva, minäkin luulin mustaksi;)

  VastaaPoista
 4. Kivasti tuo pirteyttä resorit yöppään :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva on sekä paita että yöpuku! Mää kyllä ihmettelen miten nää raskit tuon norsukankaan tehdä yöpuvuksi, varsinkin kun sulla kankaat tulee "hieman" pitkän matkan takaa! No onhan tuo norsukangas kyllä ihanan pehmeää, meilläkin musta norsupaita on yöpaitakäytössä.

  VastaaPoista
 6. Riika, mä olen siitä hassu että nimenomaan yöpuvun pitää mun mielestä olla nätti ja rauhallinen sävyiltään. Käyn illalla aina viimeiseksi ihastelemassa nukkuvia lapsia - tykkään sekä yökkäreissä että lakanoissa rauhallisen yksinkertaisesta värityksestä, joka vielä korostaa sitä levollista tunnelmaa. :)

  Pienille pojille on (ainakin täällä) yllättävän vaikea löytää rauhallista yöpukua, jossa EI olisi hurjia dinoja, traktoria, hirviöitä tms... Alunperin kyllä ajattelin tuon kankaan paitakäyttöön, mutta sitten kun väri olikin olettamaani vaaleampi niin siitä tulikin kivoja yöasuja pojalle. :)

  Meillä on muuten ollut norsuja kolmessa eri värissä ja jostain syystä mustapohjainen on aivan selkeästi kaikista ihanimman pehmoista. Olin yllättynyt miten erilaisille ne eri väriset tuntuivat kun materiaalin pitäisi kuitenkin olla täysin samaa!

  VastaaPoista