tiistai 1. marraskuuta 2011

Kaavakokeiluja - Pattern testing

*Tein pojalle norsupaidan Ottobren 3/2011 kaavalla 19 ja se osoittautui aivan täydellisesti kokoiseksi / malliseksi meidän pojalle! Pituutta lisäsin helmaan 4cm, mutta mitään muuta ei tarvinnut muuttaa.

I made an elephant t-shirt for my son with the pattern 19 from Ottobre 3/2011. The pattern is perfect for my little boy, the only thing I changed was add 4 cm to its lenght.


*Innoissani sitten päädyin kokeilemaan saman lehden slimfit paitakaavaa tytölle, mutta se olikin sitten jo hiukan liian slimfit meille. Kesäiset unishortsit on tehty myös samasta lehdestä (kaava 29) ja yöshortseiksi niistä tuli passelin rennot - päiväkäyttöön kaventaisin kaavaa hieman.

I also ended up trying the slim fit t-shirt pattern from the same magazine for my daughter, but that was a little bit too slim for her; I won't be using that pattern again. The pyjama shorts were made using pattern 29 from the same Ottobre. They were quite loose so they will be comfortable for night-time use; if I was about to make daytime shorts I would make them a little bit narrower though.

*Pitkähihaiseen bambipaitaan testasin Dreamland tunikan kaavaa, leveä kuin mikä ja ei kyllä lähelläkään tunikan pituutta. Pituutta siis lisää (myös hihoihin!) ja leveyttä vähän pois niin ihan kiva kaava sinänsä. Tuota nappisysteemiä en kyllä osannut tehdä nätisti, jos jollain on vinkkiä miten resorin saisi menemään nätimmin tuolla aukileikkauksen 'pohjassa' niin olisin kiitollinen neuvoista! Ja napin kiinnitykseen käytetty lenksukin tuli jotenkin hassusti, hmm...

The long-sleeved shirt was made with the "Dreamland tunic" pattern and it was very wide and not at all tunic-lenght. The pattern is basically nice but next time I will alter it a little bit; I would prefer longer sleeves and longer hem with a little less width.

7 kommenttia:

 1. Kivoja ompeluksia! Itse tein juuri dreamland tunikan ilman tuota halkiota, mutta aion kyllä tehdä halkiollisenkin..tiedä sitten miten se onnistuukaan. En pitänyt kaavaa liika leveänä, mutta hihoihin sentti tai pari ja helmaan hieman enemmänkin, niin oli ihan jees! :)

  VastaaPoista
 2. Hanna, olet varmaan oikeassa tuosta leveydestä - sitä ei varmastikaan olisi liikaa jos paita olisi ollut tunikan pituinen. Nyt kun se jäi meillä lyhyehköksi paidaksi niin se leveä helma tuntui hassulle ja mietin että se ei varmaan lämmitä lasta kovin hyvin. Pitää kyllä itsekin tehdä kohta uusi paranneltu versio tästä! :)

  VastaaPoista
 3. Sielläpä on työstetty ihania vaatteita!!! Ja voi tuota valon määrää.. katteeks käy!!

  VastaaPoista
 4. Tosi kivoja vaatteita! Ja niin oli dreamland-kaava munkin mielestä ihan hassun mallinen...

  VastaaPoista
 5. Moi! Ihana tämä blogi, kiitos siitä :) Itse Olen vasta alottamassa uudestaan ompeluharrastusta. Syy on nuo kaksi pientä lasta ja kyllästyminen Lindexin rätysköihin ;). Tässä blogissa on paljon juuri noita perusohjeita ja ideoita, joita tarvitsen (osa on kyllä hankalampiakin, katsotaan pääsenkö koskaan sinne saakka). Ja kankaat ovat niin kauniita, täysin minunkin makuuni! Kysyisin, teetkö yleensä lapsillesi housut ja legginsit jollain omalla kaavalla, valmiilla "luottokaavalla" vai millä sattuu? Haluaisin kovasti löytää jonkun hyvän "perusverkkarikaavan", johon saisi resoria vyötärölle ja lahkeisiin, mutta jonka saisi valmistettua monessa koossa luotettavasti. Blogissasi on juuri noita perushousuja runsaanlaisesti, osaisitkohan auttaa :)?
  -Laura-

  VastaaPoista
 6. -Laura- On se itse tekeminen kyllä tosi palkitsevaa, mitä enemmän on itse oppinut tekemään, sitä useammin ihmettelee minkä laatuisia vaatteita kaupoissa välillä myydäänkään. Välillä oikein harmittaa kun olisi nätti kangas tai muuten kiva idea vaatteessa, mutta sitten ompelujälki on huolimatonta tai kangas on leikattu vinoon jne...

  Mutta kysymykseesi palatakseni - ihan pienten koossa (62-92 cm) käytin perushousujen tekemiseen "Hupsis" -kaavaa Ottobresta 1/2009. Vyötäröllä siinä on kuminauha, mutta sen voi toki vaihtaa helposti resoriin kunhan huomioi vaihdon housujen korkeudessa.

  Isompiin kokoihin en millään löytänyt täydellistä kaavaa ja niinpä lähdin Saimi-kaavan (Ottobre 1/2009) perusteella kokeilemaan ja muokkaamaan omaa kaavaa, jolla siis suurin osa viimeisimmistä housuista on tehty. Kaava tosin on jo aikamoisen paljon muokattu siitä alkuperäisestä. :P

  Nyt ihan viimeisimpänä tein tytölle sydänyöpuvun housut Ottobre 4/2011 'High Jump' kaavasta ilman taskuja ja se vaikutti myös oikein lupaavalle kaavalle.

  Legginsit piirsin alunperin meidän tytön (ostetuista) lempparilegginseistä ja siitä se kaava on jäänyt muokkautumaan eli legginsien kaavaa mulla ei ole valitettavasti neuvoa.

  Toivottavasti näistä oli jotain apua! :)

  VastaaPoista
 7. Tuo t-paita näyttää tosi hyvältä. Olen jotenkin ihastunut nyt noihin tavallisiin hihoihin, raflan-hihoja on tullut niin paljon tehtyä. Ja on nuo muutkin ompelukset kyllä kivoja. Ja tuo valo, kateellisia ollaan täällä kaamoksessa!

  VastaaPoista