torstai 26. heinäkuuta 2012

Nahkatossut - Leather slippers

Kun Sarita on kiireinen vauvan kanssa, niin ehkä mun pitää koittaa tehdä vaihteeksi käsitöitä. ;) Ei kun oikeasti siis olen ollut pitkästä aikaa kesälomalla, joten aikaa ompelemiseenkin löytyy. Ja "kivahlin" tehtyäni olin valmiiksi jo roudannut ompelukoneen taas keittiön pöydälle... ;)

Halusin kauheasti kokeilla nahkatossujen tekoa, ja löysinkin ohjeen niille Marian Ateljee -blogista.
Löysin nahkaa Jätti-Rätistä, näiden nahanpalojen hinnaksi tulikin vain noin 3€, joten vaikka lopputulos ei itseäni ihan miellytäkään, niin eipä toisaalta maksanut paljoa (mitä nyt siis nahan lisäksi kolme vääntynyttä neulaa...). Ensi kerralla kokeilen vähän muokata tossumallia sopivammaksi tyttöni jalalle ja teen vaikka koeversion jostain helpommin ommeltavasta materiaalista, ennen kuin tuherran monta tuntia pieleenmenevän tossuparin kanssa...

Applikoin siis kukan molempien tossujen "ulkosyrjään". Applikointi oli ihan hauskaa, kun sai vedellä vaan suoralla. Mielestäni tossuista tulikin ihan sympaattisen näköiset, mutta tuo jalkaterän päälle tuleva osuus olis saanut olla ehkä lyhyempi ja tilaa olisi saanut olla korkealle jalkapöydälle vähän enemmän. (nää on lähinnä huomioita itselle mahdollista seuraavaa kertaa varten) Ja vaikka ohjeessa sanottiin, että paksua nahkaa on parempi ommella, niin ehkä nää tuli tehtyä sitten vähän liian paksusta nahasta kuitenkin.. ;)
***

I've been on vacation so I'm having a bit more time to sew things (and to keep this blog alive even though Sarita is busy with her new baby). I wanted to make leather slippers for my girl. I found pattern and tutorial from "Marian Ateljee" blog. I have never sewn leather so I was struggling a bit but now I know what to do next time I'm going to try something similar.. ;) 

I think the slippers look quite cute, even though there are quite many imperfections.. The leather for the slippers is from "Jätti-Rätti" and I payed some 3€ for it so it's not a big loss even tho the shoes are not perfect.

3 kommenttia:

  1. Oikein kivallehan noi kuvassa ainakin näyttää - jos ei muuta, niin ainakin sulla on hyvä prototyyppi josta kehitellä / parannella seuraavaan versioon! :)

    VastaaPoista
  2. Kauniit on! Oikein hyvä väriyhdistelmä! :)

    VastaaPoista