torstai 23. elokuuta 2012

Villatakki

Kun ei ole ollut edelleenkään juuri liikoja aikaa ommella (koulu ja työt..), niin paikkasin käsityöpuutetta neulomalla, sitä kun voi tehdä hiljaisuusaikanakin. En ollut koskaan vielä neulonut villatakkia, joten päätin, että olisi aika murtaa tämä rajoittuneisuus. Valitsin ohjeen, missä oli "sen verran paksu lanka", että takki tulisi nopeasti, ja sellaisen mallin, että tein sen ystävän n.92-senttiselle pojalle talveksi (eli tein kokoa 98).

Puikot kilisi kaksi iltaa, ja takki näki päivänvalon. Ohje on Novitan uusimmasta lehdestä ja lankana siis Novitan Keloa. En voi sanoa, että se olisi paras valinta noin pieneen villatakkiin, mutta tulipa kokeiltua. Annoin takin jo viikonloppuna ja tänään näinkin pikkumiehen ekan kerran takkinsa kanssa, ja oli oikein passeli ja vanhemmat tuntuivat tosi iloisilta takista. :)


Sen verran muokkasin ohjetta, että neuloin hihat putkena, enkä tehnyt saumaa.  Harmitti tehdä noin pieneen (mutta kuitenkin paksuun) villatakkiin saumoja vielä paksuntamaan vaatetta, niin vähensin edes pari saumaa tällä tavalla. Sitten voisikin jo alkaa suunnittelemaan seuraavaa neuletta. ;)

---

I've been quite busy with my work and studies so I haven't had enough time to sew... That's why I chose to knit a cardigan since I can knit while doing other stuff (and after it's too late to sew). :) It's size 98cm and for our friends' kid. I haven't ever knitted a cardigan so I wanted to knit something which becomes ready quickly.

The design is from the newest Novita magazine and the yarn is Novita's Kelo. I saw the little man wearing his new cardigan today and it looked really nice even though at some point I wasn't so sure if it's too "heavy" for such little boy...

Now I just need to get an idea what I'll knit next. :)

2 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä tosi söötti, ja klassisen ajaton malli + värimaailma!

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva! Ja kyllä valmistui nopeasti!!

    VastaaPoista