lauantai 9. elokuuta 2014

Paitoja viisivuotiaalle pojalle

Meidän viisivuotias poika onnistui tekemään oikein kunnon kasvupyrähdyksen tässä talven loppua kohden, niinpä uusia paitoja ja housuja tarvittiin useampia. Housut hoituivat kätevästi siirtämällä isosiskon farkut pikkuveljen kaappiin, mutta paitoja ompelin kokeillen muutamaa eri kaavaa löytääkseni sen tällä hetkellä parhaiten sopivan kaavan - poika kun on kovasti hoikistunut kasvun myötä.

Oma ehdoton lempparini on Paapiin Siiri&Myyry-trikoosta tehty nappilistapaita, mielestäni tuo tumma turkoosi toi kivan värikkään yksityiskohdan tähän paitaan. Tämän paidan malli myös oli meille se sopivin. Paidan malli on hoikka ja pitkä, harvinaista kyllä jopa lyhensin pari senttiä paidan helmaa ja silti se on aika pitkä. Poika tosin ei ole vielä aivan sitä pituutta, minkä koon mukaan ompelin. [Ottobre 4/2013, Kaava 23, koko 128 cm]Punasävyisen raitapaidan ompelin tyttärelleni vain huomatakseni että hänkin on kasvanut salaa ja paita olikin jo aivan kittana... Mietin sitten että paita on niin tyttömäisen värinen että siihen on saatava jotain poikamaista ja applikoin tuon vihreän lentodinosauruksen. Poika oli innoissaan uudesta dinopaidasta, varsinkin kun pinkki on yksi hänen lempiväreistään! [En muista enää kaavaa.]


Pilviolkapäinen paita on toinen omista suosikeistani, olen ollut lähi aikoina tosi innostunut keltaisesta. Aikaisemmin tein pojalle teepaidan pelkästään tuosta keltaisesta, jolloin sitä oli "vähän liikaa", mutta näin yksityiskohtana se on tosi pirteä! Tästä paidasta on muuten liikenteessä tullut jo kommenttejakin että onpas pojalla kiva paita. :) Malliltaan tämä kaava on aika reilu, sekä paita- että hihaosat ovat melko leveitä. Näyttää silti ihan mukavalle meidän pojan päällä, joka on aika lihaksikasta mallia, mutta kun kokeilin samaa paitaa meidän hoikan tytön päälle niin en kyllä tekisi hänelle tällä kaavalla.
[Ottobre 1/2010, kaava 24, koko 128 cm]

Pojan toiveiden mukainen tähtipaita tuplahihoilla. Sama kaava ja koko kuin yllä olevalla pilvipaidalla, mutta alempia hihoja on kavennettu aika reilusti.


Raglanpaita olikin sitten jos selkeästi istuvampaa mallia, taisi olla siis tytöille suunnattu kaava. Kaula-aukko oli myös omaan makuuni turhan iso pojille, siksi tein vähän leveämmän resorin kaulaan. Tulee meillä varmasti käyttöön kuitenkin, mutta siirrän kaavan jatkokäytön siskon paitoihin. Hihat oli ihanan kapeat ja pitkät! [Ottobre 4/2013, kaava 33, koko 128 cm]

Kolmas paita samalla kaavalla [Ottobre 1/2010, kaava 24, koko 128 cm], mua kiinnosti kokeilla noita kaitaleista tehtyjä hihoja antamaan raikkautta tumman vihreään pohjakankaaseen. 
 Pikkuveljen paitaurakasta tulee myös kuvaselostetta kaavavinkkeineen lähi päivinä.

1 kommentti:

  1. Kivoja paitoja kaikki! Mukava nähdä pinkkiä pojalla, sopii pojallesi hyvin.

    VastaaPoista