torstai 30. joulukuuta 2010

Shortsit
Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa tehdä jotain puuvillaribstop-kankaasta. Kangas kiinnostaa itseäni lähinnä siksi, että sen pitäisi olla tosi kestävää eli mitä mainiointa materiaalia villien poikien housuihin. :) Mitäs materiaaleja te muut olette todenneet hyviksi poikien arki-/pihahousuihin? Ribstop oli todella helppoa käsitellä koska se oli kankeahkoa, mutta ei kuitenkaan liian kankeaa tai paksua.

Valitsemani shortsien kaava sen sijaan ei osunut kovin nappiin... En tiedä onko Ottobren kaavassa (koko 92cm) vielä vaippavara vai oliko malli muuten vain kauhean leveä. Joka tapauksessa ihan viime hetkillä tajusin shortsit valtavan leveiksi, jolloin sain vielä kavennettua ympärysmitasta neljä senttiä pois. Silti shortsit oli aikamoisen väljät meidän vaipoista jo luopuneelle pojalle, vaikka poika ei olekaan mitään hoikinta mallia.. Ensimmäisellä koekäytöllä housut putosivat kirjaimellisesti pojan nilkkoihin, jonka jälkeen lisäsin vyötärön takaosaan sisäpuolelle kiristekuminauhan. Nyt housut siis pysyvät hyvin jalassa, mutta vyötärö ei ole enää ihan niin nätin näköinen kuin voisi. (Tuossa takaa otetussa kuvassa näkyy vähän miten housut "röpsöttää" siitä kohtaa missä sisällä on kumilanka... No, oikeastihan se jää teepaidan peittoon eli ei haittaa käyttöä.)

Olisi kyllä hienoa jos oppisi mittailemalla muokkaamaan kaavoja enemmän. Mutta tämä tässä ompeluharrastuksessa minua juuri kiehtookin niin kovasti - mitä enemmän tästä oppii, sen enemmän löytyy asioita joita haluaisi vielä oppia! ;)

1 kommentti:

  1. Sitä se on vielä ammattioppineenakin! Tuntuu ettei osaa vielä mitään, olis miljoona asiaa jotka tahytoisi oppia kun vaan joskus ehtisi opiskelemaan...

    Söpöt shortsit!

    VastaaPoista