tiistai 14. joulukuuta 2010

Velourhousut

Kangaslaatikoita järjestellessäni vastaan tuli keskeneräiseksi jääneet velourhousut. Hurauttelin sitten housut valmiiksi, vaikka niillä ei näin kesäaikaan oikein olekaan käyttöä.

Housut ovat muuten ihan vastaavanlaiset mitä olen aikaisemminkin tehnyt, mutta ekaa kertaa kokeilin tehdä housuihin myös taskut. Takataskut on tehty myllymuksujen froteesta, joka oli tähän tarkoitukseen mielestäni turhan paksua ja muutenkin tulin siihen lopputuloksen että takataskut on ihan turhat velourhousuissa. Mutta eteen saatan jatkossakin tehdä taskut, ne ovat mielestäni ihan kivat.

6 kommenttia:

 1. Tosi kauniit housut. Tykkään tuosta miten viimeisteltyjä yksityiskohtia jaksat vääntää. :)

  VastaaPoista
 2. näin kesäaikaan, huoh!!! Olispa täälläkin.. uuneissa tulet palaa melkein yötäpäivää ja aina vaan palelee, nyt ulkona -25c.

  Ihanat housut, ja sekä etu- että takataskut näyttää tosi kivoille!!

  VastaaPoista
 3. Heippa! saako kysyä millä kaavalla housut on tehty? hyvännäköiset ovat ja itsellä on jo jonkin aikaa ollut hyvä housukaava tyttöselle hakusessa :)

  t. eräs toinen Saara

  ps. ihana blogi teillä :)

  VastaaPoista
 4. Saara: Otin housujen taskuihin mallia Ottobre 4/2010 Orava-housuista. Housuihin itsessään mulla ei ole neuvoa kaavaa, koska kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä kaavan itse.

  Mielestäni Ottobre 1/2009 Saimi-svetarihousut on kiva peruskaava, niiden pohjalta olen tehnyt nämä tytön aiemmat housut http://pitkalanka.blogspot.com/2010/09/saumuri.html
  Jotain pientä muokkausta tosin tein kaavaan silloin, mutta en enää yhtään muista mitä... Kokeile vaikka tuota Saimi-kaavaa ja muokkaa sitä mittailemalla haluamaasi suuntaan. Itse tälleen aloittalijana koen helpommaksi muokata kaavaa niin että vertaan mittasuhteita joihinkin hyvän mallisiksi todettuihin vaatteihin, en siis oikein osaa mitata lapsesta suoraan niitä toivottuja mittoja. :)

  VastaaPoista