tiistai 12. huhtikuuta 2011

Pojalle yöpuku


Kylmät syys- ja talviyöt ovat jo saapuneet tänne, aamuisin herätessä kodin lämpötila huitelee siinä 17-18 asteen tienoilla. Niinpä pojalle tarvittiin lisää pitkälahkeisiä yöpukuja, entiset kun alkavat käydä kovin pieniksi. Alunperin olin tilannut tämän vihreän norsukankaan paitoja varten, mutta väri olikin pettymys ja siksipä se päätyikin yöpuvuksi. Nettikuvien perusteella kangas vaikutti tumman oliivin vihreälle, mutta onkin todellisuudessa hieman 'haalistuneempi' sävyltään. Yöpukukäyttöön tuo ihanan paksu ja pehmoinen interlock olikin oikein sopivaa!

Kaavaksi valikoitui raitapaita ja raitapitkikset Ottobresta 1/2007, halusin nimittäin kokeilla neppien laittoa ensimmäistä kertaa. Olikin hauska havaita, että kaava oli täsmälleen saman mallinen kuin pojan entinen (pieneksi jäämässä oleva) yöpuku, joka on mielestäni ollut todella käytännöllisen ja mukavan mallinen. Tein yöpuvusta koon 92 cm ja se oli kyllä täsmälleen sopiva tuolle 90 cm pojalle, eli seuraavan teen kyllä sitten jo isommalla koolla.


Työn alla oleva tilkkutäkkini näyttää muuten tältä parhaillaan, eli paljon on vielä hommaa!

6 kommenttia:

 1. On upean yöpuvun saanut poika! Kyllä sen kankaan sais piristetty kirkkaanvärisillä resoreillä;) Tilkkujutut, aina ne mielissä pyörii mutta ei saa aikaiseksi, huhhhh. Kivannäköinen on tulossa;)

  VastaaPoista
 2. Oi tuo yökkäri käy kyllä kateeksi! En koskaan raaski tehdä yömejä mistään kalliista kauniista kankaasta, niin ihania kuin niistä saiskin.

  VastaaPoista
 3. Ihana yöpaita!

  Tsemppiä tilkkutäkkiin!

  VastaaPoista
 4. Babarin serkut ovat päässeet yöpuulle ihanaan seuraan:)
  Olet leikannut kivoja kankaita tilkuiksi.
  Itse mietin olisikos minusta matonkutojaksi, kohta alkaisi kurssi matonkuteen leikkuusta - ei vaatisi ihan tuota tarkkuutta...

  VastaaPoista
 5. Ihana yöpuku! Miten, tuleeko kalliiksi tilata sinne asti noita kankaita? No, toisaalta, tilaan itsekin jenkeistä kankaita :)

  Mua kans kiinnostaa nuo tilkkujutut, olen vaan ihan noviisi niissä. Onko sulla mitään linkkivinkkiä mistä löytyis opastusta tilkkupeiton tekemiseen?

  VastaaPoista
 6. Riika, postikulut tänne saakka on harmillisen kalliita etenkin jos tilaa trikookankaita tai froteeta tai velouria, ne kun on painavia ja tilaa vieviä. Tilkkukankaat sitten tuleekin tosi edullisesti USA:sta. Paikallisten trikookankaiden laatu vain on osoittautunut niin kehnoksi, että mieluummin maksan kankaasta sitten hieman enemmän. On ikävää jos näkee kovasti vaivaa tehdäkseen lapselleen suloisen vaatteet, joka sitten kankaan huonon laadun takia meneekin ekassa pesussa ihan kulahtaneeksi...

  Mulla ei valitettavasti ole neuvoa hyvää lähdettä tilkkutyöopastukseen. Itse tein ensimmäisen oman tilkkutäkkini täysin omakeksimin ohjein. Sen jälkeen kävin tilkkutyömessuilla täällä Melbournessa ja kyselin konkareilta kaikki ne kysymykset, jotka ensimmäisen tilkkutyöni aikana olivat tulleet mieleeni. Oli aivan huipputapahtuma, voit arvata että tilkkutöitä vuosikymmeniä tehneet vanhat rouvat olivat tosi innokkaita ja avuliaita neuvomaan nuorta tilkkuilijaa ja opinkin tuossa tilaisuudessa hurjasti, seuraava tilkkuprojekti olikin jo huomattavasti sujuvampi kuin se ensimmäinen.

  Kunhan saan työn alla olevan tilkkutäkkini valmiiksi, voin kertoa sen tekemisestä ja eri vaiheista hieman tarkemmin kuvien kera ja katsoa jos sattuisin siihen mennessä löytämään jotain kivaa opastusta tilkkuilua aloittelevalle jostakin. On meinaan tosi kivaa (ja kärsivällisyyttä kasvattavaa ;) tuo tilkkutöiden tekeminen! :)

  VastaaPoista