keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Sammarit + tunika

Kokeilin Ottobren hoikalle lapselle suunniteltua housukaavaa (Clarabella, Ottobre 6/2010) ja tein tytölle vakosamettihousut. Vakosametti ei ole ihan mieluisinta materiaaliani ompeluvaiheessa kun sellaista pientä kangashippusta pölisee joka puolelle, mutta käytössä se on on mielestäni kiva materiaali syksyyn ja talveen. Seuraava vakosamettikangas odotteleekin jo kaapissa muuntumista talvimekoksi. Mutta tällä kertaa siis housut ja kivan mallinen kaava olikin, olin ilahtunut miten nätisti housut istuvat tytön päällä. Tein 105cm pituiselle tytölle koon 110cm, housuissa on siis kasvuvaraa talvea varten, mutta vyön kanssa tosiaan istuvat jo oikein mainiosti mielestäni. Näihin tuli ensimmäistä kertaa ommeltua housun vetoketjuhalkio ja purkaahan se ensimmäinen versio piti, toisen version jätin paikoilleen, mutta ei sekään lähitarkastelussa kovin kaunis ole eli tätä lajia pitää selvästikin treenata vielä paljon lisää... :p

Housut saivat kaverikseen tunikan (Quiara), jossa marssii iloisia norsuja.
(Ulkokuvissa värit vastaavat paremmin todellisuutta, housut ovat siis lämpöisen kirkkaanpunaiset eikä tuollaiset oranssihtavan sävyiset miltä sisäkuvissa näyttävät.)

8 kommenttia:

 1. Onpas tosi kivan näköinen setti!

  VastaaPoista
 2. Onpa tosiaan hyvin istuvat housut! Tuota kaavaa oli aikomus joskus kokeilla itsekin, kun noita hoikkeliineja meilläkin kasvaa.

  VastaaPoista
 3. Vaude! Tosi pirtsakan väriset! Ja vau myös vetskarihalkiostakin! Ei tosiaan helpoimpia ommeltavia. T: Inkeri

  VastaaPoista
 4. Kaunis setti ja todellakin hyvin istuvat ja pirteät housut!!! Minä tykkän kovasti vakosamettista mutta ärsyttä miten ne 'imaisee' nukkaa pesujen yhteydessä (tai siis en osaa pestä oikein...)

  VastaaPoista
 5. On kyllä tosi kivan näköiset housut! :)

  VastaaPoista
 6. Tosi nätti setti! Varsinkin nyo housut on ihanat :)

  VastaaPoista
 7. Ihana setti. Täytyy näyttää omalle tytölle, mulla on nimittäin tuota salaista norsukangasta kaapissa odottamassa ompeluinnostusta.

  VastaaPoista
 8. Todella hyvin istuvat housut! Ja ihana setti muutenkin. :)

  VastaaPoista