perjantai 25. kesäkuuta 2010

Koeajelua

Heti ompelukoneen saatuani kipaisin läheiseen kangaskauppaan hakemaan lankaa ja mahdollisimman halpaa kangasta, jotta voisin vähän kokeilla konettani. Ensin piti tietysti virittää langat koneeseen opaskirjan kera, en toki muistanut mitään enää parinkymmenen vuoden takaa käsityötunneilta. Onneksi Berninani mukana tuli todella selkeä opaskirja! Sitten aloin testailla koneen eri ompeleita. Kovin kauaa en kuitenkaan jaksanut tätä tyhjää huristelua vaan oli päästävä kokeilemaan osaisinko tehdä jotain pientä vaatetta lapsille.

Koska en ollut vielä hankkinut mitään kaavoja, otin mallia tytön pieneksi jääneestä hameesta ja yritin ommella samantapaista hieman isompana. Tein monta juttua todella hankalasti - mm. hameen helma on ensin päätelty siksakilla, sen jälkeen taiteltu kaksi kertaa ja siihen päälle ommeltu reunanauha (onko tälle jokin virallinen nimi?) koristeeksi. Näin jälkikäteen tuli tajuttua että vähän vähempikin olisi ehkä riittänyt, helmasta tuli nimittäin turhan jäykkä tällä tavalla. Ainoa oikeasti haittaava vika hameessa oli kuitenkin se, että ompelin viimeisen sivusauman kiinni vasta sen jälkeen kun olin jo ommellut hameen helman valmiiksi - sen vuoksi hameen helma jää yhdestä kohtaa hassusti "kulmalle". Tuo kohta pitäisi vielä korjata, niin sitten hametta voisi jopa harkita käyttävänsä jossain. Itse olin siis positiivisesti yllättynyt ja aloin heti uskoa että kyllä minä vielä opin oikeasti ompelemaan!


Netistä löytämästäni ihanasta kangaskaupasta sorruin jo tilaamaan ainekset muutamaa seuraavaa työtä varten. Tilasin sekä itselle että tytölle Saffron Craigin kankaita mekkoa varten. Tykkään aivan valtavasti Saffron Craigin kankaista, niissä on iloisen raikkaat väritykset ja mahtavat kuviot! Tytön mekkoa varten minulle on tulossa Ottobren kaava, mutta omaani varten en ole vielä löytänyt hyvää kaavaa. Ottobren irtonumeroiden saapumista odotellessa aloin suunnitella ja ommella tilkkutäkkiä lähi aikoina maailmaan tulevalle vauvalle - tästä projektista siis kuulumisia seuraavassa viestissäni.

1 kommentti: