tiistai 22. kesäkuuta 2010

Prinsessahame

Lainasin kirjastosta muutaman puolitutun mainostaman kirjan, Juju - erilainen lastenvaatekirja (M. Savio, K. Rapia). Kyseinen opus on nyt toista kertaa lainassa, ja ensimmäiselläkin kerralla jo jatkoin lainaani maksimimäärällä uusintoja... Kyseessä on aivan ihana kirja, jonka ohjeilla tehtyjä vaatteita on luvassa tähän blogiin vielä monta, monta kertaa, varsinkin kun olen vihdoinkin saanut tilattua kyseisen kirjan ihan omaksi asti.

Omituista kyllä, ensimmäinen oikea vaate, jonka teen itse (peruskoulun jälkeen), meneekin toisen siskomme pikkuprinsessalle. Ohje oli tästä mainitsemastani Juju-kirjasta Prinsessahameen ohje, ja kankaana valkaisematon lakanakangas (3,9€/metri), joka itse asiassa näyttää yllättävän juhlavalta. ;) Ajattelin ensin, että teen hameesta tällaisen "halvan harjoituskappaleen" prinsessaleikkeihin, mutta kun siskoni näki sen, hän ilmoitti, että hame pääsee tytön juhlahameeksi.

Hame on nilkkapituinen (reilut 40cm pitkä), helmassa on kangasta leveyssuunnassa 2,8metriä (eli 2x kankaan leveys) ja vyötärökaistale on 5cm leveä. Pikkuprinsessa oli valmista hametta sovittaessa vähemmän yhteistyöhaluisella päällä, joten mitään loistavaa otosta tuotoksesta en saanut, mutta ehkä tästä saa ideasta kiinni. ;) Hameesta tuli mielestäni tosi kiva, ja luvassa on samalla ohjeella tehtyjä hameita erilaisina ja -värisinä muunnoksina vielä monta luvassa. Helppo ohje, mutta juhlava ja näyttävä lopputulos!

Taakse saa solmittua näyttävän rusetin,
joka onkin käytännössä ainoa yksityiskohta
muuten yksinkertaisessa juhlahameessa.

2 kommenttia:

  1. Voi että, kiva blogi! Aika samallainen blogi on minullakin siskoni kanssa. Ainut ero, että itsellä käsityö-harrastus alkoi vuoden alussa ja siskoni on harrastanut jo moooonta vuotta. Mutta yhteistä käsityöblogia siis pidämme mekin, tervetuloa tutustumaan :)

    VastaaPoista
  2. Tuosta prinsessahameesta tuli kyllä tosi kivan näköinen! Maltan tuskin odottaa että oma kappaleeni Juju-kirjasta saapuu ja pääsen kokeilemaan itsekin tuota. Olisi kivaa oppia rypyttämään ilman kuminauhaa meinaan, ymmärtääkseni se neuvotaan tossa kirjassa?

    VastaaPoista