tiistai 29. kesäkuuta 2010

Mekko joustofroteesta

En ole koskaan vielä tehnyt tytölleni mekkoa, enkä ole koskaan vielä applikoinut mitään. Joustofroteen ompeluakin on tullut testattua vain yhteen kestovaippaan. Päätin tänään tytön päiväunien aikana siis tehdä kolme uutta asiaa kerralla: Ommella joustofroteesta mekon, mihin applikoin sydämen.

Pikkuprinsessallani oli viime talvena ihana, pehmeä, kelta-oranssi-punaraidallinen Metsolan joustofroteemekko, ja halusin kokeilla samantyyppisen mekon ompelua. Nyt vain värit (ja osin materiaalit) määräytyi sen mukaan, mitä tilkkukoristani löytyy. Sieltähän löytyi sitten turkoosia joustofroteeta ja kirkkaanpunaista fleeceä. Koska kangaskorissani ei ollut mitään kivaa resoria eikä trikoota (ostoslistalle niitä siis!), muuten joustofroteiseen mekkoon kaula-aukon ym reunat viimeistelin siis fleecellä. Ovatpahan ainakin pehmoiset! Malli mekkoon löytyi osin omasta päästä. Koska olen vähän hätäinen luonteeltani, mekko tuli tosiaankin hurauteltua tytön päiväunien aikana, ja muutama lapsuskin mekkoon eksyi. Niistä näkyvin tuo hieman töröttävä kaula-aukon reunus. Myös helman voisi seuraavalla kerralla koittaa ommella niin, että ommel ei saa kangasta "makkaroille". Mutta opettelemassahan tässä ollaan! Sen sijaan applikoitu sydän meni paikalleen yllättävän nätisti. :)

Virheistä huolimatta mekko siis pääsee käyttöön, arkimekoksi. Muskariinkin varmaan syksyllä pääsee tytön vaatetukseksi. ;)

Pikkuneiti uudessa mekossaan.

3 kommenttia:

  1. Saara! Suotta olet vaatimaton, tuo on aivan soma mekko kesähelteille :) tsemppiä teille tytöt :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää tosi söötille ja juuri sellaiselle mukavalle arkimekolle. Itse en vielä ole uskaltautunut koskemaan venyviin kankaisiin... Onko tuolla mekon selässä jokin kiinnityssysteemi (esim. nepit) vai onko kangas niin venyvää ettei sellaista tarvita?

    VastaaPoista
  3. Sarita, kaula-aukossa ei ole nappeja, se on koon ja venyvyyden avulla pään läpi vedettävä. :)

    VastaaPoista