lauantai 24. heinäkuuta 2010

Käsityömessuilla & tähtihousut
Tänään kävin käsityömessuilla, josta tarttui mukaani työvälineitä ompeluun sekä toinen toistaan ihastuttavampia nauhoja koristamaan tulevia lastenvaatteita. Messuilta materiana mukaani tarttunut saalis näkyy kokonaisuudessaan kuvassa, mutta sen lisäksi sain aivan valtavasti hyviä neuvoja tilkkutäkkien tekoon sekä monia ideoita. Messut olivat siis ehdottomasti hintansa väärtti, vaikka 38 asteen kuumeesta johtuen en siellä montaa tuntia jaksanutkaan vaeltaa.

Eilen valmistui tummansinisestä velourista tähtihousut pojalle. Muokkasin fleecehousuihin käyttämääni kaavaa kaventamalla lahkeita hiukan ja tekemällä vyötäröstä korkeamman. Vyötärön kanssa homma meni hieman liialliseksi pienen ajatteluvirheen takia eli vähempikin korkeuden lisäys olisi riittänyt, kun taas lahkeita olisi voinut kaventaa vielä enemmänkin. Muuten olin kyllä tyytyväinen housuihin, mitään suuria virheitä ei sattunut ja väriyhdistelmä näytti valmiina vielä kivemmalta kuin osasin odottaakaan. Samanlaiset housut pienemmässä koossa tein myös lähetettäväksi isosiskon pian syntyvälle vauvalle. Pienemmän koon lisäksi ainoa ero housuissa on, että applikoin tähdet kumpaankin housuun erilaisella tikillä. Kumpi näyttää teidän mielestä muuten paremmalle?
3 kommenttia:

 1. Mun mielestä toi oikeanpuoleinen tähti on jopa hauskemman näköinen! :) Ihania löytöjä olit tehnyt ja tosi kivat pöksyt sait aikaiseksi! :) Pitäis itekin uskaltautua kokeilemaan velourin ompelua...

  VastaaPoista
 2. tykkään myös oikeanpuoleisesta, vaikka yleensä kait tuolla vasemmanpuoleisella tyylillä juttuja applikoidaan kiinni. Tai ehkä vasemmanpuoleinen tyyli, mutta vaikka valkoisella tai punaisella langalla, niin erottuisi kivemmin? Nätit housut kyllä ja kiva tuo punainen resori!

  VastaaPoista
 3. Omaan silmään tuo oikeanpuoleinen tikki meinaan sopi tosi hyvin ainakin tähtikuvion kanssa. Mietin vain sitä miten nuo erilaisella tikillä tehdyt applikaatiot käyttäytyvät pesussa, mutta meidän omat housut joissa on tuo oikeanpuoleinen tikki siis, on nyt pesty ekan kerran ja ainakin ekasta pesusta housut tuli aivan saman näköisinä.

  Mulla muuten valikoitui tuo applikaatioon käytetyn langan väri ihan sillä perusteella, että valkoinen sattui olemaan loppu ja silti oli pakko saada ommella homma valmiiksi... Oikeasti kai suositellaan käytettävän applikoitavan kuvan väristä lankaa. Vaikka tuokin vaihtoehto kuulosti kyllä tosi hauskalle, että olisi käyttänyt korostusväriä applikaation reunaan, tässä tapauksessa siis esim. sitä punaista. Olisi varmaan ollut pirteä lopputulos sillä tavalla! :)

  VastaaPoista