sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Kierrätyspehmoja

Omalta osaltani ompelusten teko on ollut nyt vähän jäissä, koska olimme viikon matkoilla, jonka jälkeen mieheni on ollut viikon lomalla, ja olemme viettäneet hellepäiviä lähinnä ulkona. Sen sijaan ennen matkaa koin uuden "aluevalloituksen", kun aloin opettelemaan pehmolelujen tekoa.

Minulla on jonkin verran mieheni isovanhemmilta "ryöstettyjä" ja tutuilta saatuja vanhoja pussilakanoita ym, joiden kunto ei välttämättä riitä aivan vaatteiksi asti, mutta sen sijaan niistä saa mielenkiintoisia pehmoeläimiä ja muuta pientä mukavaa. Niillä on ollut sitten kiva harjoitella pehmojen tekemistä, kalliita kankaita kun en raaski silputa täysin silmät ummessa (mitä monikin ompelus kohdallani vielä on..).

Yritin etsiä netistä kaavoja pehmonorsuun, mutta en löytänyt mitään kivaa. Halusin norsulle kaikki neljä jalkaa, mutta kaikki löytämäni ohjeet olivat yksinkertaiselle kaksijalkaiselle norsulle... Niinpä siis ensimmäinen tekemäni pehmolelu on tehty täysin omasta päästäni revityille kaavoilla! Materiaaleina vihreä pussilakana ja violettiruutuinen vanha esiliina. Napit on uusia..Toinen yritelmä samasta aiheesta on lammas (jota kukaan ei vielä ole tunnistanut lampaaksi), joka on jonkin löytämäni sivuston ohjeilla tehty. Hmm. Materiaalit vanhoja lakanoita, napit uusia.


Näiden jälkeen ilokseni löysin kirjastosta hyvältä vaikuttavan pehmolelukirjan, joiden ohjeilla aion lähiaikoina kokeilla tätä aluetta lisää. :) Vaikka nämä ovatkin vähän hassun näköisiä, niin silti pikkuprinsessani sydän on valloitettu näille. Norsua on halittu uneen asti ja eräänä aamuna eka teko oli pusun antaminen pehmokaritsalle.

4 kommenttia:

  1. Suloisia! Tuo norsu on aivan mun lemppari, siinä on tosi onnistunut tuo kangasyhdistelmä. Mä en kyllä ikinä pystyisi tekemään tuollaisia ilman kaavoja, mun on aika vaikea hahmottaa kolmiulotteisia muotoja.

    VastaaPoista
  2. Onpa suloisia!! =) Saa nähdä iskeekö minuunkin vielä tuo pehmoinnostus.. oikeastaan olisi kyllä aktiviteettia riittämiin ilman noitakin, joten iik pian pois täältä... ;D

    VastaaPoista
  3. Hienosti olet "päästä vetänyt kaavat" :) itselläkin on suunnitteilla tehdä pehmoja. Norsun kaavat oonkin jo tehnyt.

    VastaaPoista