sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Kesähame

Tänne tulla tupsahti kesä aivan yhtäkkiä ja mulle tuli kiire alkaa kaivaa lapsille teepaitoja kaapista esiin ja tutkailla mitä kesätarvikkeita meiltä vielä puuttuu. Niinpä ompelusuunnitelmatkin vaihtuivat kesäisempiin, tänään valmistui ensimmäinen kesähame tytölle. Hameen kankaana on "double gauze", sellaista harsomaista tosi hentoa ja ilmavaa puuvillakangasta.

Vyötärö oli alkuun tarkoitus tehdä pelkästään solmimisnauhoilla, mutta pikkusisko sitten vinkkasi että kannattaa laittaa myös kuminauha vyötärölle, jotta mekko eli valu hoikalla lapsella liian alas. Lisäsin siksi tuonne vyötärön takaosaan kuminauhakujan, joka siis käytössä jää piiloon rusetin taakse. Pääsin myös tekemään elämäni ensimmäistä kertaa rullapäärmettä, aikamoinen homma oli saumurin langantiukkuuksien säätämisessä, jotta sain syntymään mieleistäni jälkeä.

Muutaman päivän päästä olemmekin lähdössä lomareissulle Sydneyyn, eli minun osalta edessä on pieni tauko sekä ompelussa että blogin päivityksessä. Ideointiaikaa reissussa saattaa sen sijaan olla, ajomatkaa kun yhteen suuntaan on melkein tuhat kilometriä.

***Edit. Yritän vielä jälkikäteen lisätä tähän kuvan hameesta tytön päällä.

3 kommenttia:

  1. Oooo, tosi kivan näköinen! :) Kiva erityisesti kun lisäsit tuon kuvan A:n päällä. :) Sopii just mainiosti, ja on kesäisen keveä juuri tuon mittaisena!

    VastaaPoista
  2. Saara, mä muuten tein tuosta ensin ihan nilkkapituisen, mutta sovituksen ja pohdinnan jälkeen kävin hameeseen uudelleen käsiksi saumurin kanssa ja helma lyheni noin 15 sentillä. Nyt mulla jäi sitten yli ihmeellinen 15x250 cm suikale tuota kangasta, jonka toinen reuna on rullapäärmätty. :p

    VastaaPoista
  3. Ihana hame,,onko alushame alla,vai miksi näyttää noin muhkeelle?

    VastaaPoista