keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Pitsiä ja silkkiä

Minulle saapui eilen anopilta paketti, jossa oli hänelle tarpeettomaksi jäänyttä käsityömateriaalia. Paketista paljastui kuvassa näkyvät viisi pitsikaitaletta sekä kaksi isoa palaa silkkikangasta. Nyt alkoikin kova pohdinta mihin kaikkeen näitä ihanuuksia voisi käyttää, silkkiin en kyllä ihan heti taida uskaltaa koskea. Pieni pala pitsiä sen sijaan on jo mielessäni sijoitettu tytön kesämekkoon, jota varten kaapissa odottaa jo pellavakangas.

Tänään olen rullapäärmännyt tytön puolihameen helmaa. Jostain syystä yksi langoista katkeaa jatkuvasti. Lopulta sain homman kyllä toimimaan kun säädin alasiepparin langankireyden 2.5 numeroa matalammaksi (eli neloseen) kuin ohjekirjan mukaan olisi suositeltavaa rullapäärmeelle. Onkohan kellään ideaa mikä hommassa mättää? Mietin, voiko olla niin että kyseinen langankiristin [tai mikä sen osan nimi ikinä onkaan] on säädetty jotenkin liian tiukalle? Jos nimittäin laitan langan suositellulle kireydelle, lanka tosiaan katkeaa koko ajan ja rullapäärmeestä tulee kireä niin että se menee mutkalle. Hmm.

3 kommenttia:

  1. Juu mahdollista sekin. Ja langanpujotusjärjestys on tärkeä, aina saa saumurista katkeamaan siepparilangan jos pujottaa langat keskenään väärässä järjestyksessä.

    VastaaPoista
  2. Tiina; Koitin kyllä tarkistaa langat useampaan kertaan siitä pujotuskaaviosta että ne olisi oikein. Kokeilin myös vetää kummankin siepparin lankoja ihan vain käsin eteenpäin siinä kohtaa jossa ne on menneet juuri sen kiristyssysteemin lävitse ja samalla kireydellä ollessaan alasiepparin lanka oli selkeästi vaikeampi saada liikkumaan eteenpäin kuin yläsiepparin lanka. Paljon on mulla vielä tutustumista tehtävänä tämän saumurin kanssa, vaikka me hetkittäin tullaankin toimeen keskenämme! ;)

    VastaaPoista