tiistai 23. marraskuuta 2010

Kauluspaita

Pääsin perjantaina tutustumaan keskustassa olevaan kangaskauppaan, jonka olemassaolosta en ole aikaisemmin tiennyt mitään. Valikoimasta ilahduttavimpia löytöjä olivat pellavakankaat eri väreissä sekä japanilaiset kankaat, joissa värien ja kuvioiden maailma on aivan oman tyylisensä. Löysin sieltä todella kaunista ja laadukasta kauluspaitojen tekoon tarkoitettua kangasta ja niinpä päätin kokeilla kauluspaidan tekemistä meidän lähes kaksivuotiaalle pojalle.

Paidasta tuli todellinen koekappale... jostain ihmeen syystä en lisännyt paidan helmaan sitä viittä senttiä, jonka tavallisesti lisään jokaiseen Ottobren paitakaavaan ja niinpä paidan suurin vika on se, että se on aivan liian lyhyt tuolle pömppämasulle. Toinen ärsyttävä ongelma oli kaareviin saumoihin ilmaantuvat rypyt - kun siis ompelin esim. paidan hihaa kiinni paitaan, jostain tyhjästä ilmaantui välillä ärsyttäviä ryppyjä kankaaseen sauman ympärillä. En yhtään ymmärrä mitä minun olisi pitänyt tehdä eri tavalla, jotta kangas olisi asettunut kauniisti. Saa siis antaa vinkkejä!

Kyseinen kangas on niin kovasti makuuni ja sopii loistavasti pojan pellavaisten "juhlashortsien" kanssa, että kovasti tekisi mieleni yrittää uudelleen. Helman pituus on helposti korjattu uutta paitaa ajatellen, mutta vielä pitäisi keksiä miten päästä eroon rypyistä?!4 kommenttia:

 1. En tiedä miten olet hihan tehnyt, mutta voisi auttaa jos esimerkiksi hihakappaleen olkapääosaan joka tulee siis kiinni paitaan, ompelisi rypytysnauhat niin hiha voisi olla helpompi muotoilla niin ettei ryppyjä tule. Olipas hankalasti selitetty :o Jos vaikka tuolta löytyisi jotain apua :) http://foorumi.ihanitse.com/viewtopic.php?f=4&t=23742

  Niin ja paita on kyllä oikein kivan näköinen!

  VastaaPoista
 2. Kivan näköinen paita kyllä, paitsi siis joo ihan liian lyhyt munkin makuuni... :P
  Itehän oon pidentäny jokasta ottobren paitaa ja esim kaikki Auran paidat on tehty niin, että otan isomman koon pituuden, pienemmän leveyden ja silti vielä lisään pari senttiä... :D

  Ja tuohon ryppyasiaan en luonnollisestikaan osaa sanoa mitään... :/ Toivottavasti joku viisaampi valistaa...

  VastaaPoista
 3. tosi hienon näköinen kauluspaita!

  VastaaPoista
 4. nennaemilia: Kiitos linkistä, selvästikin siinä annetaan aiheita juuri tähän mun ongelmaan... Mulla vain on käsityötermit täysin hakusessa eli en hirveästi tajua keskustelusta mitä siinä puhutaan, mutta sain sen perusteella kuitenkin idean miten voisin hihan laittoa kokeilla ensi kerralla. Nähtäväksi jää, toimiiko ;)

  VastaaPoista