lauantai 27. marraskuuta 2010

Puolihame, äidille kerrankin

Vihdoin sain tehtyä itsellenikin jotain. Oikeesti mulla on suunnitelmana tehdä itselle pari tunikaa (toinen merihevotunika samaan "sarjaan" tyttären mekon kanssa ja toinen semmonen lämmin jenkkicollegetunika), kun saisin vain aikaiseksi. Ryppytafti on myös jonkun ajan odotellu kangasvarastossa muotoutumista juhlahameeksi, en vain saa aikaiseksi tarttua kolmenkympin kangaspalaan, kun se on kallein materiaali mitä tähän asti oon omistanu.

Sen sijaan eilen löysin itseni iltapäivästä Turun Jätti-Rätistä, mistä mukaan tuli lopulta puolitoista metriä puuvilla-elastaanisekoitetta (CO 94%, EA 6%), metrihinta 6€. Lopulta tänään tekaisin hameen, mallin revin päästä hameenraakiletta sovittelemalla. Muutaman kerran sain nuppineulasta mahaani ja silleen. ;) Ja siis ostokseni hinta oli 9€, mutta hameen pituudeksi tulikin vain n. 70cm, joten puolet kankaasta jäi vielä käyttämättä. Näin ollen hameen hinnaksi jäi vain n. 4€, plus 60c vetskarista.

Tein muutaman hölmön mokan hametta "väsätessäni", kuten että innostuksissani leikkasin vyötärökaistaleen liian lyhyeksi ja huomasin mokan vasta kun lähes koko kaistale oli ommeltu helmaosaan kiinni... Lisäksi en ole koskaan aiemmin ommellut vaatteeseen vetoketjua, joten lopputulos oli, hmm, ensikertalaisen näköinen. ;) (Vetoketju näyttää kuvassa siltä niinkuin olisi vähän auki yläosasta, mutta kyse ei ole siitä, vaan olen ilmeisesti vain valinnut vääränlaisen vetoketjun, siitä näkyy se vedin... Seuraavaa hametta varten on piilovetska odottamassa) Mutta uskon, että kun en mainosta esim näitä mokia, niin asiaa tuntemattomat tuskin huomaa niitä. Vai mitä?

Oikeastaan olen aika tyytyväinen hameeseeni. Näin pitkälle ihmiselle (pituutta mulla on 182 senttiä) on vaikea löytää hametta, joka on riittävän pitkä, mutta ei kuitenkaan megaleveä. Uskon että hameelle tulee käyttöä, ja että teen monta hametta vielä itelleni tämän kokeilun innoittamana, oli sen verran onnistunut kuitenkin. ;) Helmaosa koostuu yhdestä kappaleesta, johon oon tehnyt tommoset laskokset sekä eteen että taakse (taakse vähän leveämmät) ja hameen ainoa pystysauma on takana keskellä. Harkitsin hetken, että olisin ommellut alataitteen käsin (jolloin olisin saanut siitä huomaamattomamman), mutta sitten päätin, että tällä kertaa mun designiin kuuluu tuommonen sauma. *laiska*

Hame edestä. Jalassa aiemmin esitellyt villasukat
ja paita Vero Modasta (oikeesti se on body).

Hame sivusta ja takaa. Suurenee jälleen klikkaamalla...

1 kommentti:

  1. Monissa ompelukoneissahan on se piilo-ommelpaininjalka, jolla saa ommeltua piilo-ompeleen helmaan aika helposti. Sillä olen ommellut kaikkiin juhlapukuihini helmakäänteen, ellen ole huolitellut helmaa esim. satiininauhalla. Mutta totta sekin, voihan ne helmat ommella ihan suorallakin vaan kaksinkerroin, eihän sitä tarvitse niin ryppyotsaisesti harrastaa!! =)

    VastaaPoista