maanantai 28. helmikuuta 2011

Eläinpaita

Peitetikkikoneeni palasi lauantaina kotiin kolme viikkoa kestäneen huoltokeikan jälkeen. Eräänä päivänä off-tilassa oleva kone, joka tosin oli pistorasiassa kiinni, sanoi vain puff ja päästi savut ilmaan. :p Korjaaminen kesti harmillisen kauan koska kone piti lähettää Janomelle, joka haluaa tehdä itse takuukorjaukset.

Kolmen viikon huoltokatko tuntui aivan mahdottoman pitkälle! Odotusta ei yhtään helpottanut saapunut iso kangaspaketti eikä sekään että säät kylmenivät ja lapset alkoivat ihan oikeasti tarvita jo niitä pitkähihaisiaan... Niinpä kun paita valmistui tänään, se pääsi vain muutama minuutti valmistumisensa jälkeen pojan käyttöön. Pahoittelut siis epätarkoista kännykkäkuvista - paita kun luonnollisestikin päätyi päivän lopuksi pyykkikoppaan...

Tykkään tästä eläinkankaasta aivan valtavasti! Se on pehmoista luomupuuvillaa ja joukossa hitunen elastaania antamassa napakkuutta. Yksinkertaisen värimaailman vuoksi resorin värivalinnalla voi vaikuttaa kankaan tunnelmaan aika paljon - tytölle minulla onkin jo odottamassa marjapuuron värinen resori tuota samaa kangasta varten. Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä tereet paidan etuosan raglansaumoihin, johon katsoin neuvoa Tosimummon tereohjeesta .

Blogimme sai myös aivan ihanan tunnustuksen, kaunis kiitos siitä Tosimummon Tiinalle. Palailemme tunnustuksen pariin lähi päivinä, hukkasin nimittäin Saaran vastaukset enkä siksi pysty vielä vastaamaan kysymyksiin meidän molempien osalta kuten oli tarkoitus.

7 kommenttia:

 1. On kyllä kiva paita, niin vaattena tosi upea vaikka kankaana en tykästynyt ollenkaan... Onko Sinulla peitetikkikoneessa se nauhankääntäjä käytössä? (millä saa kanttaukset suoraan)

  VastaaPoista
 2. Kangas on kyllä tosi kiva! Resoreilla tulee kivasti ilmettä, kuten totesitkin.

  VastaaPoista
 3. Voi, kiva kangas, paita ja kuvat!

  VastaaPoista
 4. Hienostihan ne tereet siihen asettui!! Hyvältä näyttää, ja oranssi resori käy kyllä ihanasti tuohon kankaaseen. <3

  VastaaPoista
 5. kewa: Mulla ei ole toistaiseksi mitään lisäosia peitetikkikoneeseen, tuo mainitsemasi lisäosa olisi kyllä varmasti aikamoisen kiva jos sitä vain oppisi käyttämään. Kyselin joskus sen hintaa ja siihen se hankinta taisi jäädä sillä erää - oli muistaakseni kolmasosa koko koneen hinnasta tjsp.

  Tiina: Tereet meni yllättävän kivasti, vaikkakaan ei täydellisesti - ensimmäisenä tehty tere häviää yläreunasta näkymättömiin pari milliä ennen kaularesoria, jota tosin ei käytössä kukaan takuulla huomaa mutta itseä tietysti harmittaa huolimattomuus. Juuri tätä paitaa tehdessä mulla oli intoa ja ideoita noin tuhat kertaa enemmän kuin malttia, että sinänsä ihme ettei sattunut mitään sen suurempia mokia. :D

  VastaaPoista
 6. Onpa ihana raikas paita! Nuo resorit antaa just sopivasti ilmettä.

  VastaaPoista
 7. Ja jään innolla odottamaan sun versiota tähtivaatteista, on ne tähdet vaan niin söpöjä!

  VastaaPoista