keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Syksymekko


Nämä pienet pöllöt katsoivat niin kovin kaihoisasti perääni kangaskaupassa, että pakkohan ne oli mukaan napata, vaikka lankaa taisin oikeasti olla sillä kertaa hakemassa. Pöllöistä syntyi hieman retrotyylinen arkimekko tytölle syksyyn ja talveen. Ainoaksi yksityiskohdaksi tein pienen laskostetun taskun, harkitsin ensin kahta taskua, mutta ajattelin kokonaisuuden olevan leikkisämpi yhdellä taskulla. Ja piilovetuketju meni tällä kertaa oikeasti piiloon! :)

Tämä vakosametti oli aivan erilaista laadultaan kuin se punainen, josta ompelin tytölle housut - huomattavasti paksumpaa (siksi päätin olla vuorittamatta mekkoa) eikä tämä pöllynnyt ommellessa ollenkaan.

Kiitos muuten vinkeistänne edellisessä viestissä olleen bodyn korjaukseen. On mukavaa kun tätä kautta saa kannustusta ja neuvoja korjailuunkin, itse olisin todella laiska purkamaan tai korjaamaan mitään! Mutta nyt tein ehdotuksen mukaisesti: irrotin hihat pilalle menneestä bodysta, laitoin etu- ja takaosat enemmän päällekkäin ja ompelin hihat taas takaisin. Niin siitäkin bodysta tuli oikein käyttökelpoinen, pääsevät siis molemmat pienen poikavauvan käyttöön. :)

9 kommenttia:

 1. Nätti mekko, tykkään sekä mallista että kankaasta. Mistä löysit pöllösametin?

  VastaaPoista
 2. Manda, pöllövakosametti on ostettu paikallisesta (=australialaisesta) kangaskauppaketjusta Spotlightista, josta tosi harvoin löydän mitään mieleistäni mutta nyt kerrankin onnisti.
  Mekon malli on sovellettu uusimman Ottobren pellavamekon kaavasta.

  VastaaPoista
 3. Hyvä tietää että Ottobren pellavamekon malli on noin hyvä, mulla olis suunnitelmana testata sitä kans useammalla pienellä sovelluksella. xD Sitä odotellessa, pitäisköhän viedä se kone hiljaksiin huoltoon. (Varsinkin kun lupasin kans ommella yhdelle pienelle kaverin pojalle juttuja tässä...)

  VastaaPoista
 4. Saara, nyt äkkiä kone huoltoon että me saadaan sulta ompeluksia! Mekon kaava on tosiaan peruskiva, hieman tosin lyhyen puoleinen - koko 110cm tulee niukin naukin polven yläreunaan meidän 105cm pituiselle tytölle.

  VastaaPoista
 5. Hauskoja pöllöjä :-)!
  Niin teillä tosiaan on syksy siellä ausseissa, meillä kun tulee seuraavaksi kesä :-). Tosin eipähän siellä talvellakaan tarvii hirmusti palella, niin ainakin gollegat on mulle kertoneet, itsekin pääsen varmaan jonain päivänä sen kokeilemaan.

  VastaaPoista
 6. Kaunis ja hauska väri/kangas. Täällä ääneeni ihastelen, kuinka tytöille on niin paljon vaihtoehtoja vaatetukseen.

  VastaaPoista
 7. Katya, Samaa olen monesti miettinyt miten tyttöjen vaatetusvalikoima on paljon laajempi. Siinä missä pojalle voi tehdä paidan ja housut, tytölle voi tehdä niiden lisäksi tunikan, hameen, mekon, legginsit jne... Vaatekaupoissa sen saman huomaa siinä että pojalle pitää etsimällä etsiä löytääkseen kivoja juttuja kun taas tytölle niitä löytyisi välillä vähän liikaakin. :p

  VastaaPoista