keskiviikko 25. elokuuta 2010

Harkkahousut

Pikkuprinsessani on tullut siihen ikään (tai kehitysvaiheeseen), että alamme harjoittelemaan potalla käyntiä ja vaipatta oloa. Tätä varten ostin pikkuiselle tänään muutamat pikkuhousut, mutta lisäksi halusin harkkahousut, eli pikkuhousujen ja vaipan välimaastosta olevat pökät, joilla pissavahinko ei ole automaattisesti lattialla/sohvalla/matolla, mutta jotka toisaalta antaa märän tunteen (sitähän "normaali"vaipat ei anna), on vaippaa kevyempi ratkaisu ja malliltaan housut.

Ajattelin ensin, että voisin ostaa jotkut harkkahousut, mutta pientä tutkimusta tehtyäni havaitsin, että yksien valmiiden housujen hinnalla saan kankaat neljiin pöksyihin. Nyt on ensimmäiset koekappaleet tehty. Mallin housuihin löysin täältä. Kavensin mallia vähäsen ja madalsin vyötäröä (vertaillen tytön pikkuhousuihin ja vaippoihin..). Ulkokuoreksi valitsin Eurokankaan ihanan lintu-pul:in, sisällä on bambua, ja haarassa tuplakerros.

Niin ja tältä se näyttää:
(kyllä nuo resorit on ihan yhtä pitkät, vaikka ei tässä siltä näytäkään)

Mikä itseäni toistaiseksi arveluttaa, on se, että nuo resorit on tosiaan vaan resorit, eli jos/kun niihin asti pisu leviää niin sitä kautta tulee myös tuolta ulos. Mutta toisaalta sama vika (vai ominaisuus?) on myös ihan "virallisissa" harkkahousuissa, mitä tänään kävin kaupassa vakoilemassa. Katsokaa vaikka. No, huomenna koitamme näitä, ja sen jälkeen tiedän, mitä kaikkea "tuotekehittelyä" vielä on tehtävä. ;)

10 kommenttia:

 1. No mutta noistahan tuli hienot!
  Vautsi, ootte kyllä siskosi kanssa tosi taitavia. Ja nopeita oppimaan näemmä, jos nollataidoista ootte lähteneet liikkeelle! Ei uskoisi :)

  Aiemmista postauksista silmiini pisti se ihana pehmokissa. Meidän neiti rrrrrakastaa kissoja, ja oon koittanut metsästää kaupoista kivaa, ei-karvaista pehmokissaa. Ei sulta vois tilata yhtä tuollaista kangaspehmoa? :) Se ois just sellanen jota on etsitty!

  VastaaPoista
 2. Voi miten söötit niistä tulikaan! Kyllä kelpaa tyttösen niissä tepastella. Onpas muuten söpö tuo 'tuotemerkkikin'.

  Meillä vaipattomuustreenin aikana pissavahingot oli yleensä sellaisia, että tyttö ei reagoinut riittävän nopeasti pissahätään vaan pari pisaraa ehti livahtaa housuun ennen kuin ehti potalle. Sellaisia varten kai nuo harkkahousut on (eikä ihan kokonaisia kunnon pisuja varten) eli en usko resorien aiheuttavan ongelmaa kun ei sitä pissaa pitäisi paljon sinne housuun tulla. Jos siis muutaman päivän harjoittelun jälkeen tulee edelleen kokonaisia pissoja väärään paikkaan, niin sitten kannattaa lopettaa harjoittelu siltä erää ja kokeilla uudelleen parisen kuukautta vanhempana.

  VastaaPoista
 3. Siis todella hienot noi harkkahousut! Ja ajatella miten paljon edullisemmalla pääsit, kun teit itse etkä ostanut valmiita. Hienoilta kyllä näyttävät ja ei tosiaan uskoisi, että ihan ollasta ootte lähteneet liikkeelle. :)

  VastaaPoista
 4. Anniina, joo voin tehdä, kunhan kerrot vähän väritoivetta ja kokotoivetta (se kisu minkä aiemmin olin tehny, ei oo kovin iso). En silti anna sit onnistumistakuuta. ;D

  Sarita, niin joo sitä mietin sittemmin, että tosiaan ei sinne kauheen isoja liruja pitäs kerrallaan tulla, että varmaan just siks ei tarvita niin "pitävää" reunaa. :)

  Nennaemilia, kiitos. :) Joo, olin oikeesti taas tyytyväinen kun laskin ostosteni hintaa ja vertailin valmiisiin housuihin... Eikä noi ollu edes vaikeet tehdä. Nyt tosin on jo pieniä parannuksia mielessä, mutta käytössä nääkin jo on. :)

  VastaaPoista
 5. Kiva kiva kiitos! :) Kisun ei tarvis olla mikään hirmuisen suuri, sellainen että sitä ois helppo aina kantaa mukana. Mitä noi perus pehmot nyt on yleensä kooltaan, kylstiät. Erityistä väritoivettakaan ei oo, se kisu ja norsu oli molemmat tosi kivan värisiä! Meille uppoo kyllä ihan kaikki, käytä ihan niitä matskuja mitä kaapista löytyy :) Ja pistä vaikka viestiä faceen kun saapi maksaa! :)

  VastaaPoista
 6. Voi että miten hienot! Onko tuo ihan resorikangasta, mitä noissa lahkeissa on? Tosi upeet kyllä, nyt tuli itellekin poltteet alkaa väkertää harkkareita :D

  Ja hei aika hienoa, jos sieltä saa Eurokankaastakin tota lintunen-pulia, kun täkäläinen Eurokangas on myyny vaan kolmea yksväristä ja sellasta tosi paksua ja tönkköä pulia. Itse asiassa ne myi alkuun kuulemma jopa muovitettua froteeta kestovaippakankaana :D Saanko udella, et mihin hintaan sieltä tota sai ostaa?

  VastaaPoista
 7. Maiju, kiitos. :)
  lahkeissa on joo ihan resoria. Eurokankaan pul-kankaat on hintaan 16,90€/metri. Vaippabambu oli 13,90€/metri, tosin sitä oli tällä hetkellä vain siniraidallista (mulla oli kotona luonnonvalkoista, mistä tein nuo ekat pökät, toisiin tulee nyt sinistä).

  Eurokangas on muutenki alkanu suorastaan kestoilijoiden kaveriksi, lintu-pulin lisäks on semmosta sinikuviollista pulia ja useampaa raidallista pul-kangasta ja vieläpä muutamaa ihanaa pul-velouria. :D Olen rakastunut. :D Mut tosiaan joo silloin aiemmin kun meinasin Auralle värkätä kestoja (ja itse asiassa mun sisko teki tytölleen niitä), niin siel oli vain tummanvihreetä, kirkkaanoranssia ja ihan vaaleanpunaista...

  (että enhän mä ihan nollasta oo ompelua aloittanu, teinhän mä kolme lähempää tarkastelua kestämätöntä kestovaippaa ennen kuin muuten aloitettiin tää harrastus)

  VastaaPoista
 8. Ah, vielä PS: noiden ekojen versioiden jälkeen totesin, että tuo reidenympärys on vähän tiukka meidän neidille, joten seuraavia varten suurensin kaavasta reidenympärystä. :) Kyllä nuo ekatkin käyttöön jo pääsi, mutta tää onki tuotekehittelyä. ;)

  VastaaPoista
 9. Oho, ja sit on vielä reilusti edullisempaa tuo lintupul ku useimmissa nettikaupoissa! Hitto, nyt on kyllä ehkä käytävä tsekkaamassa tilanne täkäläisessäki Eurokankaassa, jos sielläkin olis vaikka valikoima parantunut. Pidä peukkuja :)

  VastaaPoista
 10. Noipa on kätsyt. Täytyis tehdä omallekkin neidille tuommoiset, mut noista imuista kun en mitään tiedä ni on aina venynny toi teko :D

  VastaaPoista