sunnuntai 1. elokuuta 2010

Pöllöpaita

Täältä Australiasta on ollut yllättävän vaikeaa löytää kauniita ja laadukkaita puuvillatrikookankaita. Löytämäni joustavat kankaat ovat useimmiten yksivärisiä ja suurelta osin polyesterpitoisia niin että puuvillaa on esim. vain kolmasosa. Suosin sekä omissa että lasten vaatteissa luonnonmateriaaleja ja toisaalta lapsille olisi kiva käyttää värikkäitä ja iloisia kuvioita niin kauan kuin lasten ikä sen vielä sallii!

Sen sijaan tavallisia venymättömiä puuvillakankaita olen löytänyt vaikka minkälaisissa väreissä, kuoseissa ja paljon myös orgaanisena. Niinpä olen tehnyt periaatepäätöksen että venymättömät kankaat ostan kokonaan täältä ja trikoo- sekä froteekankaita voin tilata muualta. Tämän seurauksena tuttu postimies on kantanut kuluneen viikon aikana paketteja sekä Suomesta että Englannista - nyt minulla on vähäksi aikaa kankaita mitä ommella!

Ensimmäisenä työn alle pääsi pöllökangas, josta ompelin puolitoistavuotiaalle pojalleni pitkähihaisen paidan. Olipa mukavaa päästä itse hiukan rukkaamaan paidan kaavoja, minun makuuni kun paidoissa on usein turhan leveä mutta lyhyt helma ja minua paleltaa lapsen puolesta jos paljasta selkää vilahtaa pihalla kesken leikkien (näin talvella). Paidan malliin olen todella tyytyväinen, helma on siis mukavan pitkä ja hihatkaan eivät valu ranteita pidemmälle, vaikka niissä onkin reilusti kasvuvaraa. Kaava on Ottobresta 6/2008.

Nuo kaksi kangasta olivat muuten aivan erilaisia ommeltavia. Pöllökangas oli tosi napakkaa, paksuhkoa ja erittäin helppoa ommeltavaa kun taas tuo Hilcon raitatrikoo meni koko ajan reunasta rullalle niin että olin hetkittäin hieman pulassa sen kanssa. Hiukan yllätyin että tuollainen peruspaitakin on niin työläs aloittelijalle. Lopputulos oli kuitenkin ihan mieluinen eikä ratkojaa tarvinnut työllistää kuin kerran. ;) Poika itse oli pöllöistä niin tohkeissaan että tujotteli pitkään masuaan saatuaan paidan päällensä ensi kertaa. [Minun viesteissä kuvat saa muuten klikattua suuremmiksi niin halutessaan.]

1 kommentti: