keskiviikko 11. elokuuta 2010

Pikkusiskon ensimmäinen paita!

Minulla on ollut pidemmän aikaa jo varastossa raidallinen trikoo, mistä en oikein tiennyt mitä tehdä. Lähemmin kangasta tutkittuani tajusin, että olin sen enempiä ymmärtämättä onnistunut ostamaan jopa interlock-laatuista trikoota, mikä taitaakin olla aloittelijalle helpompaa ommeltavaa, joten totesin, että ensimmäinen paitayritys tulee siitä trikoosta.

Eilen sitten innostuin tutustumaan Ottobren Papana-raglanpaidan ohjeeseen (4/2010), jota mittailtuani päätin tehdä paidan sen mukaan, mutta kapeampana (osien leveydet jäljensin kokoa 80 vastaaviksi, pituudet vastaa kokoa 92). Halusin myös yksinkertaisella raitakankaalla kokeilla iki-ihanassa Ruttu-nuttu blogissa ollutta applikaatioideaa, missä kuvio saadaan esiin kohdistamalla raitoja eritavalla. Koska applikointi on itselleni edelleen aika epävarma juttu, päätin tehdä paitaan vain yksinkertaisen, tytölle sopivan, sydämen. ;)

Koska olin värimaailmaksi suunnitellut raitatrikoon ohelle tummansinistä, ajattelin ensin että ompelisin sydämen reunat tummansinisellä langalla, jolloin myös kuva tulisi paremmin esiin. Vaan niinhän siinä sitten kävi, että tummansininen lanka oli loppu, ja koska olin täysin malttamattomassa mielentilassa päästä kokeilemaan paidan ompelua, niin kuvion reunat ompelin valkoisella... Pitää lähiaikoina käydä hamstraamassa erivärisiä lankojakin lisää... ;)

Paita olikin aika nopea toteuttaa. Suurin ongelma tuli kaula-aukon viimeistelyssä, kun en ollut ennen ommellut tuollaista trikookaitaletta kaula-aukolle, joten purkuunhan se meni, ja sitten uudestaan. Lopputulokseen olen kyllä tyytyväinen, kaula-aukko on juuri hyvän mallinen eikä "sojota" mihinkään, joten hyvä että korjasin kaula-aukon ja maltoin olla leikkelemättä paitaa silpuksi harmissani. ;) Näitä tehdään vielä lisää. Seuraavaksi olisi tavallista single-trikoota raitakuosilla odottamassa..ps. kuvien pitäisi taas suurentua klikkaamalla. Isompi kuva on vaan sitten hieman epäselvä kohteen nopean vauhdin vuoksi...

7 kommenttia:

 1. Tosi nätti paita! Mun on aina vaikea lähteä yhdistämään tollai kahta ihan eri väriä, vaikka just tolla resorin värillä saa ison eron aikaan. Oon tehny paidan itse tolla samalla kaavalla, jotenkin se Ottobren kaula-aukon kaitaleen ompeluohje oli outo ja tein sit omalla tavalla, onneksi onnistui täälläkin pienen pähkäilyn jälkeen haluamallani tavalla :)
  Ja tosiaan toi interlock trikoo oli ihastuttavaa ommeltavaa kun kauhulla odotti sitä tavallisen trikoon venymistä ja paukkumista joka suuntaan. Sattumalta oli samaa pöllötrikoota kun tuossa yhdessä aiemmassa kirjotuksessa :)
  Tsemiä ompeluihin!
  (pitkäaikainen blogisi lukija joka ei pahemmin jaksa kommentoida)

  VastaaPoista
 2. Ihana tuli tuosta paidasta. Itsekin tuossa jokin aika sitten katselin RuttuNuttu-blogista tolla tavalla tehtyä paitaa kovin ihastellen. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 3. Hyvin käy värit yhteen, ja minusta oikeastaan parempi kun applikoit lopulta valkoisella - paremmin korostuu juuri se raitakikkailu noin.

  VastaaPoista
 4. minusta myös hieno lopputulos.

  VastaaPoista
 5. Oikein hienohan tuosta paidasta tuli ja väriyhdistelmäkin on mielestäni tosi onnistunut! Jännää tuo korallin (?) värinen, siinä on jotain 80-lukuista mielestäni, on kyllä juuri oikea sävy teidän vaalealle tyttöselle! Hyvä sisko! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille. :)

  Itse muuten mielsin tuon raitavärin ensin pinkiksi, mutta sitten kun sain oikeesti pinkkiä siihen viereen, tajusin, että se tosiaan vetää koralliin/lohenpunaiseen (you name it..) aika tavalla. Oikeastaan tosi hauska väri, sopii neidilleni. <3

  VastaaPoista