lauantai 29. tammikuuta 2011

Pikkuprinsessan juhlamekko

Tyttöni sai kutsun prinsessajuhliin. Kutsussa jo kehotettiin pukeutumaan tylliin ja glitteriin, joten eihän sitä muu auttanut, kuin keksiä tytölle hörhelöitä. :)
Ensin ajattelin, että tekisin tyylikkään juhlamekon, mihin voisi päälle laittaa juhlia varten vaikka jonkin irrotettavan organzahörhelön, mutta mitään tyylikästä kangasta ei löytynyt riittävän prinsessaisessa värissä, joten lopulta kangaskaupan myyjä kysyi, miksen tee ihan satiinista. Pikkuprinsessan silmät alkoivat loistaa kankaan nähtyään, joten valinta oli selvä.

Olin ensin ajatellut tehdä Juju-kirjan linnanneitomekon ohjeella prinsessani mekon, mutta sitten totesin, että malli ei sovi tuommoisen tosi liukkaan ja ohuen satiinin kanssa, joten päädyin piirtämään kaavan mekkoon omasta päästä alusta asti. Ommellessa huomasin sitten mm. että tarvitsen esim kaula-aukkoon vahvikekankaalla vahvistetun kaistaleen lisäksi ym pientä fiksausta. Kunnon prinsessamekon alle kuuluu tietysti myös alushame, paljon tylliä....
(kuvat suurenee jälleen klikkaamalla)

Eilisillalta alushameen sovituksesta....
sekin käy jo yksinään leikkiin prinsessapuuhiin.
Helman alareunassa tylliä 6m.

Prinsessajuhlista. Mekko edestä.
Edessä keskellä on sellainen kaistale, jossa on alla satiinia ja päällä pitsiä.


Mekko takaa. Tässä näkyy väri parhaiten. Vetoketjun ompelu oli ihan kammottavaa tohon kankaaseen, ja piiloketjusta ei voi edes puhua...


Olen suhteellisen tyytyväinen lopputulokseen, vaikka matkanvarrella kävi jos minkälaista kommellusta, kuten yhden hihan ompeleminen mekkoon väärinpäin, ja vetoketjun kanssa sähläämistä.... Mutta ihan hetkeen en tuommosta liukasta ja ryhditöntä satiinia ompele, huih! Muutenkaan ei kyllä tää mekko edustanu mun makua sen suhteen että mikä on esim tyylikäs juhla-asu, mut toisaalta kerranhan sitä vaan prinsessaiässä ollaan! :D

Nyt vois palautua taas muiden projektien pariin. Omalta osaltani blogihiljaisuus johtuu opiskelukiireistä, mutta myös siitä, että työn alla on aika monta (käsityö)projektia, joten kyllä jossain vaiheessa varmaan valmistakin tulee. ;)

8 kommenttia:

 1. Voi että ihana!! On kimallusta ja hörhelöä oikein tosi prinsessatyyliin. ;) On ollut onnellinen tyttö mekossaan, ei oo ainakaan jääny pekkaa pahemmaksi prinsessaseurassa.

  VastaaPoista
 2. Todella ihana prinsessamekko!!! :)

  VastaaPoista
 3. On kyllä niin prinsessaa. :) On tämä pienten tyttöjen prinsessavaihe jotenkin hauskaa meille äideillekin, mua ainakin lapsettaa sen verran että oikein mielellään väsään hörhelöitä tyttöselle - ja sitten sitä lapsosen iloa omasta prinsessaisuudestaan on niin ilahduttavaa katsella.

  Teidän tytön tukka on muuten paksuuntunut valtavasti, alkaa näyttää siltäkin osin 'isolle tytölle'. Miten nää meidän vauvat kasvaa näin nopeasti?!

  VastaaPoista
 4. Kyllä kelpaa (ilmeestäkin päätellen) prinsessailla, maku sikseen :) Hienoa työtä! Itselläni olisi varmaan mennyt hermo monta kertaa liukkaan satiinin ompeluun...

  VastaaPoista
 5. Ihana prinsessa mekko :)

  VastaaPoista
 6. Fiinisti juhlitaan! Äitiliini voi jo nyt luottaa taitoonsa ommella toiveiden mukainen puku vanhojen tansseihin sitten joskus... tai sekin aika koittaa kyllä yhdessä hujauksessa!

  VastaaPoista