tiistai 18. tammikuuta 2011

Vetoketjutreeniä

Sain nyt hankittua Berninaani piilovetoketjujalan ja niinpä sitä oli päästävä samantien kokeilemaan. Ompelin siskontytölle samanlaisen mekon kuin minkä tein omalle tyttärelleni aikaisemmin. Oman tyttäreni mekko on kuvissa vasemmalla, se on kokoa 104 cm ja käytämme sitä tunikana niin että alla on legginsit. Saman kokoiselle siskontytölle tein koon 110cm, johon otin helman pituuden koon 116cm mukaan. Niinpä sitä voi käyttää keväällä ensin mekkona ja myöhemmin sitten vielä tunikana legginsien kanssa.

Jälkimmäisessä kuvassa on nähtävissä ero piilovetoketjun ulkonäössä ompelutekniikan mukaan. Vasemmanpuoleinen piilovetoketju on ommeltu tavallisella vetoketjujalalla ja oikeanpuoleinen piilovetoketjujalalla (Kiitos vain neuvosta, Ompsinpompsin). Vielä ei vetoketjun laittaminen suju täysin mallikkaasti vaan jonkin verran tulee ryppyä, mutta eiköhän se tästä kunhan jaksaa vaan sitkeästi harjoitella!
6 kommenttia:

 1. Siististihän sinä sen jo sait! On se piilovetskarijalka hyvä apuväline, mulle mies tinkasi sen jo ompelukonetta ostaessa mukaan. ;)

  VastaaPoista
 2. Tosi siistin lopputuloksen olet saanut aikaiseksi! Ja niin sievät ja söpöt mekot, ai että!

  VastaaPoista
 3. On siinä eroa millä jalalla piiloketjun laittaa. ;-) Siististi olet sen saanut laitettua kaiken kaikkiaan. :-)

  VastaaPoista
 4. Ihanat on mekot. Mullakin on sellainen paininjalka, ei vaan ole koskaan tullut opeteltua käyttöä. Pitänee harjoitella... onhan tuo jälki sen verran siistimpää :)

  VastaaPoista
 5. Ai niin, blogistani löytyy jotain pientä kivaa tälle blogille, jonka sieltä voi halutessaan ottaa mukaan :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat mekot!! Ja kylläpä on iso ero vetoketjuissa.

  VastaaPoista