lauantai 12. maaliskuuta 2011

Poolopaitoja


Vaikka meillä lapset onkin eri sukupuolta, tykkään silti välillä pukea heitä hieman saman tyylisesti. (Olisin varmasti aivan mahdoton tässä asiassa jos meillä olisi samaa sukupuolta olevat näin saman ikäiset lapset...) Niinpä kumpikin sai syksyiset poolopaidat eläinkuvioisesta luomupuuvillatrikoosta. Pojan paidassa oleva eläintrikoo on cappuccinon väristä ja resorit petrolin siniset, kun taas tytön paita on kermanvalkoinen marjapuuronpunaisin resorein.

Kaava on Ottobresta 4/2003, Poolopusero. Kauheasti ei kaavaa tarvinnut kerrankin muutella, helmaan lisäsin 5cm pituutta, hihoihin lisäsin resorit ja tytölle jonkin verran kavensin paitaa, mutta pääasiassa kaava oli mielestäni aika kiva sellaisenaan.

Ps. poolopaidat muuten ei ole täällä Australiassa "turtle neck" eikä "polo neck" kuten normaalisti englantia puhuva voisi kuvitella, vaan aussinimitys poolopaidalle on "skivvy". Täällä oppii kyllä aivan uuden englanninkielen... ;)

6 kommenttia:

 1. Ihanat poolopaidat :)

  VastaaPoista
 2. Onpa ihanat paidat! Juuri tilasin tuota kangasta omalle tytölle, enkä vielä ihan tiedä mitä tulee. Täällä tuo kesä tulossa niin ei ehkä pooloa...tuota skivvy sanaa en tosiaan ole ikinä kuullut, vaikka paljon "slangienglantia" muuten. Lausutaanko se ihan skivi?

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat ja ihanat kankaatkin vielä!

  VastaaPoista
 4. Kivat paidat olet suunnitellut ja toteuttanut.

  Itse ostin usein samanlaisia vaatteita pojillemme. Parivaljakko tuntui mukavalta katsella. Kunnes ystäväni, joka tiesi että meillä vaatteet käytetään loppuun ja oli itse sisarussarjassaan nuorimmaisena perinyt vaatteita itselleen, kertoi miten ikävältä tuntui käyttää vuodesta toiseen ihan samanlaisia puseroita... Teillähän ei ole tätä ongelmaa kun lapset ovat eri sukupuolta.

  Näissä viimeisissä puseroissa on hyvin käytännölliset hihansuut. Vaikka hiha olisi aavistuksen pitkä, se ei haittaa kädentaitoja. Toisaalta, kun lapset kasvavat niin hirmuista vauhtia, ei lapsi joudu liian nopeasti luopumaan lempivaatteistaan - pusero venyy hetken mukana kasvussa.

  VastaaPoista
 5. Riikka, hauskaa nähdä mitä sä keksit tuosta kankaasta, eri ihmiset näkee saman kankaan niin eri tavalla! Ja joo, lausutaan 'skivi'.

  Merja, mun tosiaan tulee harvoin kierrätettyä vaatteita meidän lasten kesken - pääasiassa siksi että nuo ovat niin eri mallisia! En tiedä välittyykö se kuvista, mutta tyttö on hoikka ja pitkäjalkainen, poika on aika roteva vartaloltaan ja tosi lyhytjalkainen... Jotain aivan rakkaimpia teepaitoja ja perussukkia on lähinnä tullut kierrätettyä pikkuveljelle. (Nyt esim. nämä poolopaitojen koot meni niin että tytön paita on leveydeltään samaa kokoa kuin pojan, mutta pituudeltaan kolme kokoa isompi...)

  Paitojen hihansuut oli juurikin tuolla idealla suunniteltu, saavat nyt alkusyksystä olla aika pitkät ja resorit pitävät ne poissa valumasta käsille, riittää sitten kasvuvara varmasti talven loppuun saakka! :)

  VastaaPoista