lauantai 12. helmikuuta 2011

Paidat ja tunika

Innostuinpa sitten minäkin tilaamaan monien kehuman Farbenmixin Quiara-kaavan ja ensimmäinen kokeilu kyseisellä kaavalla on tämä pupu-tunika. Olen ihastunut! Kerrankin kaava, josta tuli ilman ainuttakaan muokkausta heti kivan mallinen ja hyvän kokoinen. Pituutta meidän tytöllä on 105 cm ja tein koon 110/116. Tunikassa on siis hieman kasvuvaraa, mutta se on silti jo oikein käyttökelpoisen kokoinen. Eli ainakin meidän tyttöselle tuo oli nappiin osunut kaava, Ottobren paitoja kun joudun lähes aina kaventamaan / pidentämään ja vaikka se ei kova homma olekaan, niin tokihan se kaavojen rukkailu, mittailu ja arviointi vie aikaa hieman.

Olin tyytyväinen myös tunikan värimaailmaan, tuo oliivin vihreä oli yllättävän hauska piristeväri pinkin seuraksi. Ainoa pieni harmistus oli että innostuksissani unohdin merkata kauluksen 1/4-kohdat ja niinpä resori ei mennyt aivan tasaisesti, mutta se ei tule meillä käyttöä häiritsemään! :)

Pojalle tein kirahvipaidan, johon käytin jokin aikaa sitten Polarn och Pyretin mallistossa ollutta ideaa, jossa raidat kohdistetaan päinvastoin applikaatiossa ja paidassa.

Kolmantena paitana valmistui myös yksi tilattu pöllöpaita, koko 122 cm ja malli hieman tavallista kapeampi. Vähän jännäsin tuota kokoa kun ripustimessa roikkuessaan paita näytti niiiin pitkälle ja kapealle... Oli siksi helpotus nähdä miten kivasti se istui käyttäjänsä päälle. Tuohon paitaan menikin viimeinen palaseni vihreää pöllö-interlockia ja ensi viikolla mulle pitäisi saapua samaa vihreää (sekä sinistä ja lilaa!) pöllöä singletrikoona, jossa on hieman elastaania joukossa. Jännä päästä hypistelemään onko kovin eri tuntuista kangasta.













11 kommenttia:

  1. Ihana tunika ja pirteät paidat!

    VastaaPoista
  2. Tosi kivan näköinen ja ihana värisekoitus! Nytpä taidankin tietää millä värillä kanttaan yhden pinkkivalkoisen kirppistrikoon kunhan siihen ehdin paneutumaan.. =)

    VastaaPoista
  3. Tossa pupu tunikassa on kyllä kaikki juuri kohdallaan, vihreä piristää juuri sopivasti!

    VastaaPoista
  4. Pupupaita on tosi kiva!
    Tarttis varmaan itsekkin kokeilla tuota Fabernmixin kaavaa, kun meidän tyttö on sitä hoikkaa ja pitkäraajaista mallia, jolle ei mikään kaava sovi muokkaamatta.

    VastaaPoista
  5. Hyvän näköinen tunika. Tuo kaava pitääkin pitää mielessä! Mikä siinä on pienin koko? Kirahvi paitakin on kiva, tosi pienellä jutulla saa ilmettä vaatteeseen!

    VastaaPoista
  6. Kiitos kaikille ihanista kommenteistanne! :)

    PikkuHoo:Quiarassa pienin koko on 86/92.

    VastaaPoista
  7. Mannekiini on kuin ilmetty Sarita pienenä kommentoi Esa-eno kuvan nähtyään.

    VastaaPoista
  8. Hiukkako huippuidea tuossa kirahvipaidassa! Teillä on ihastuttava blogi. Ekaa kertaa eksyin vasta, mutta täytyypä ruveta vaklailemaan enemmänkin.

    VastaaPoista