tiistai 19. huhtikuuta 2011

Pöytärättejä

Kun on tiiviisti koulussa, ja kotiin tullessa aina on pieni takiainen jalassa kiinni ja hetken päästä sylissä, niin sitä ei oikein ehdi ompelemaan. Myöskään isommat virkkausprojektit (=matto) ei oikein etene, kun ei keskittyä saa juuri koskaan. Silloin otetaan kouluun lohdukkeeksi mukaan käsityö johon ei tarvitse keskittyä.

Näillä pöytärätti-/tiskirättikuvilla (miksi näitä nyt kutsutaan), ilmoitan että minäkin olen edelleen hengissä. :P Koulu alkaa olemaan aika finaalissa tältä keväältä, joten vähän älyllisemmätkin käsityöt jo pyörii mielessä, katsotaan milloin saan jotain esittelykuntoon.Ensimmäinen (pienempi) on ihan vaan helmineuletta, ja tuo päällimmäinen aina oikein -neulosta, mutta se on aloitettu tuolta oikeasta alakulmasta ja neulottu vinottain (tai miten sen sanois)... Lanka on Novitan luomupuuvillaa. Vissiin oikeesti nää pitäis tehdä bambusta, mut kokeilempa nyt millaista tuo puuvilla on käytössä.

Vähän kyllä mietitytti että kehtaanko tällaisia edes esitellä Saritan hienouksien jälkeen, mutta harrasteblogihan tää edelleen on, eikä ammattilaisblogi, eikös niin. ;) Tämmöinen yksi rätti on vielä puikoilla, tämän jälkeen lupaan ruveta tekemään jotain muita käsitöitä, semmosia oikeita projekteja niin sanotusti. ;)

5 kommenttia:

 1. No kehtaahan noita esitellä! Kauniita.. näkisit meidän tiskirätit. Miksei meidän äiti jaksa tehdä noin nättejä ;)

  VastaaPoista
 2. Ite oon tehnyt sekä puuvillasia että bambuisia tiskirättejä ja molemmat oimivat oikein mainiosti.

  VastaaPoista
 3. Voi mikä ihana oivallus! En ole ajatellutkaan että siivousliinoja voisi tehdä näin. Vai käytetäänkö näitä vain astioiden pesussa? Toimivatko keittiön pintojen pyyhkimisessä? Olen äitiyspakkauksen 80-luvulla saatuani ihastunut sideharsoon ja ostan vieläkin vaippoja siivouskäyttöön. Ovat ihan ehdottomia tietyissä jutuissa. Kokeilenpa minäkin saisinko kudottua valmiiksi lapun puuvillalankajäämistäni. Olisi varmaan hyvä tehdä yksi tumma, yksi valkoinen ja yksi kirjopesuun sopiva niin saisi joka pesukoneelliseen mukaan...

  VastaaPoista
 4. Merja, itse pyyhin ainakin keittiön pöytää tuommosella nyt, on vähän kokeiluasteella täälläkin. :D Mutta kaverilla näin, kun oli ite tehny (ja pistäny puuvillapitsit päihin vielä romantisoimaan kotitöitä), ja hänkin tuntui ihan pöytää tuolla pyyhkivän. :) Jos tästä vaan tulee positiivisia kokemuksia, niin uskon että on ekologisempaakin että siivousliinat on kaikki pestäviä eikä kertakäyttöisiä. :) Plus että kyllä tuommosen näkeminen hanalla roikkumassa piristää mieltä enemmän kuin kaupan liina. ;)

  VastaaPoista