maanantai 27. syyskuuta 2010

Nuppupeitto x 2

Tällaiset peitot sain siis aikaiseksi Nupulle peitto -keräykseen. Värimaailma muokkautui sen mukaan, minkälaisia materiaaleja minulta sattui löytymään kotoa, niinpä molemmat peitot ovat 'tyttöväriä' kun ainoa varastossa oleva fleece oli pääväriltään vaaleanpunaista. Pöllöpeitto on kokoa 50x50 cm ja tuo toinen peitto on 40x40cm. Pienempään peittoon laitoin välikerrokseksi ohuen puuvillavanun, mutta pöllöpeitosta toivoin hieman notkeampaa ja siksi siinä on vain päälikerros ja fleece. Pikkutilkuista tehty peitto olisi miellyttänyt omaa silmää enemmän, jos olisin hoksannut jättää väliin myös niitä isompia neliöitä. Menin kuitenkin innoissani silppuamaan kankaat kokonaan heti ja kaksi kankaista vieläpä loppui kesken, siksi peitosta piti tehdä pienempi kuin alunperin suunnittelin.

Näin pientä tilkkutyötä oli kyllä tosi mukava tehdä, työ ehti valmistua ennen kuin siihen tuli yhtään kyllästyttyä tai hermostuttua. Oli myös mukavaa saada pienille kangaspaloille hyötykäyttöä! Seuraavina tilkkutyöprojekteina suunnitelmissa onkin tilkkutäkit omille lapsille. Osa kankaista odottaa jo pestyinä, mutta kuvion suunnittelutyö on vielä vaiheessa. Peitoille pitäisi tulla kokoa noin 160 x 80 (tämäkin on vielä hieman auki), mutta joka tapauksessa aika paljon pidempi työurakka on siis edessä.

Muiden nuppupeittoja on ollut myös mielenkiintoista käydä ihailemassa, on hienoa nähdä miten erilaisia ideoita kukin on keksinyt! Käykäähän katsomassa vaikkapa Ruttu-Nutun blogista miten ihanaa jälkeä saakaan aikaan sitten kun yhdistetään hyvä mielikuvitus ja taito ommella. Tuolta blogista myös alunperin huomasin koko keräyksen eli kiitos sinne viestin levittämisestä. Nyt tuntuukin että keräykseen on saatu tosi moni ompeluharrastaja mukaan! Hieno juttu!1 kommentti: