sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Pipon hurautus

Jotta kaikki tekeleeni eivät olisi paitoja, piti hurauttaa väliin yksi pipo. Löysin tuossa pari viikkoa sitten mielettömästä alesta Reimatecin haalarin pikkuneidilleni talvihaalariksi. Olen sen jälkeen koittanut miettiä, miten saan kontrastia kirkkaanpunaiseen haalariin, jossa on vain yksi valkoinen raita... Vastaus on... Turkoosi pipo!

En tiedä onko tämä pipo käytännöllinen, mutta tulipa nyt kokeiltua. Ohje on alunperin Ottobren nallelakki, mutta yhdistelin osia, niin että kumpainenkin kerros koostuu yhdestä palasta (siis pala per kerros). Turkoosin pipon punaiseen haalariin yhdistävä tekijä on punainen fleecevuori ja punavalkoinen koriste edessä. Olisi tämän voinut ehkä huolellisemminkin tehdä, mutta kun en todellakaan tiennyt onko koko malli sopivan kokoinen tai mallinen pikkuiselleni, niin en viitsinyt tehdä ensin hirveetä vaivaa ja sit itkeä sopimattomuutta. Nyt tämä kahden tunnin räpelle onkin ihan sopiva sekä tytön päähän (ainakin nukkuvan tytön päähän pikaisen sovituksen perusteella), että haalarin väreihin. Vaikka fleece näyttääkin tummemmalta kuvassa, niin samaa punaista se onnistuu oikeasti olemaan haalarin kanssa...

Materiaaleina siis punainen fleece vuorina ja päällä turkoosi joustofrotee. Valkoinen on velouria. Itse kuvittelen tuonne alle vielä tarvittaessa laittavani silkkimyssyn, joten kai tämä sitten on kuumaveriselle tytölleni riittävän lämmin talvella (?). Koitan huomenna lisätä tähän vaikka perään vielä kuvan lakista uhrin päässä. ;) Vielä on myös suunnitelun alla, pitäiskö tuohon vielä keksiä joku nauhasysteemi, millä lakin saa köytettyä tytön päähän... Ehkä seuraavaan versioon?

Ps. Tässäkin vaihteeksi Ruttunuttu-vaikutteita. Tai Kik kid, miten vaan. Jos on jotain muita järkeviä koristeideoita kuin tähti myssyn etuosaan, niin saa jakaa. ;)

Pps. Tässä vielä lisäyksenä aamupalalla otettu kuva myssystä tytön päässä. Noiden "korvaläppien" alaosaan saa mainiosti nauhan tai esim kumilenkin ja napin, jolloin hattu pysyy kiinni, muokkaan tätä vielä sen verran (ja otan seuraavaan mahdolliseen lakkiin tämän huomioon jo ompeluvaiheessa).

4 kommenttia:

 1. Heti kuvan nähtyäni tuli mieleen sekä Ruttu-nuttu että KidKid. :) Tälleen kuvaa katsomalla on tosi vaikea arvioida miten tuo istuu lapsen päässä, eli kuva käyttäjän päässä olisi tosiaan kiva nähdä! Ja ehdottomasti suosittelen ompelemaan siihen vielä nauhat, talvella on ikävää jos pipo lennästää pois kesken pulkkamäen. Fleecestä saa varmaan mukavan pehmoiset narut!

  VastaaPoista
 2. No nyt tällainen aamupalainen kuva. ;) Typy olis vaan kiskonu kuumaa lakkia pois päästä koko ajan, joten kiinnityssysteemi tulee tosi tarpeeseen. ;) Mut mielestäni istuukin oikein mukavasti. :)

  VastaaPoista
 3. Noi teidän tytön säihkyvät silmät ja piiiiitkät ripset peittää tossa kuvassa näkyvyyden niin että en näe koko lätsää... :p

  Vakavasti ottaen, näyttää tosi kivasti suojaavalle! (kunhan lisää sen kiinnitystsydeemin vielä) Tilaisin sulta heti tuollaisen meillekin, jos täällä olisi tollaisille käyttöä...

  ps. Saara, mulla on juuri aloituksen alla elämäni ensimmäinen pehmo! :D

  VastaaPoista
 4. on hieno hattu. apilanlehti ympyrässä voisi olla myös hauska koriste hatun etuosaan..

  VastaaPoista