maanantai 13. syyskuuta 2010

Saumuri!

Taidan olla aika pahasti hurahtanut tähän ompeluun kun päädyin sitten hankkimaan saumurinkin! Se tuntui oikein järkevälle hankinnalle kun kuitenkin näitä lastenvaatteita tulen pääasiassa väsäilemään tilkkutöiden lisäksi. Sain saumurin parisen päivää sitten ja tänään uskaltauduin ensimmäistä kertaa tekemään sillä jotakin oikeaa. Koetilkkujen kanssa olin siis jo vähän testaillut miten kone toimii, aika erilaistahan sen kanssa työskentely on kuin ompelukoneen kanssa.

Tein nämä froteehousut meidän juuri kolme vuotta täyttäneelle koipeliinille, on se hassua miten tässä iässä lapset kasvattaa pelkästään sääriä... Ompelukonetta käytin ainoan yksityiskohdan eli koristenauhan kiinnittämiseen sekä vyötärönauhan ulostuloaukkoina toimivien napinläpien ompeluun, kaikki muu onkin sitten saumurilla tehtyä - on se kyllä nopea ja näppärä kone kunhan sitä oppii käyttämään! Vyötäröresorin sisässä on kuminauha ja lisäkiristystä voi tarvittaessa saada noilla satiininauhoilla.

4 kommenttia:

  1. Onnea uudelle saumurille ja omistajalle! =) Kyllä se on ehdottomasti kannattava hankinta jos vähänkään enemmän ompelee trikoo- ja muuta neulosvaatetta. =) Ja ompelenhan minä sillä usein esim. tyynynpäällisen saumatkin, että hyvin voi käyttää muuhunkin kuin vain vaatteiden tekoon.

    VastaaPoista
  2. Niin ja hyvän näköiset housut kans!! =D

    VastaaPoista
  3. Aaaaargh, mä viherrän täällä NIIN pahasti! :D

    VastaaPoista